ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

“Пашинський не стріляв у повітря і одразу цілився мені в груди” – підозрюваний у нападі на депутата

    19 квітня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    "Пашинський не здійснював попереджувального пострілу вгору, а цілив у груди..."

    В’ячеслав Хімікус, якого підозрюють у спробі нападу на народного депутата, заступника голови фракції «Народного фронту» Сергія Пашинського, заявив, що нардеп першим дістав зброю.

    За його словами, нардеп не здійснював попереджувального пострілу вгору, а цілив у груди і лише завдяки щасливому збігові обставин куля влучила жертві в ногу, пише ТСН.

    В’ячеслав Хімікус назвався приватним підприємцем, який мешкає неподалік місця інциденту і йшов 31 грудня близько 17:00 з сусіднього села, куди ходив привітати з прийдешнім новим роком матір. Оскільки трохи випили, то машину він залишив вдома, а на вузькій ділянці дороги натрапив на бус, який заглух. За його словами, водій попросив його допомогти виштовхати бус із проїжджої частини на узбіччя. Він не відмовив і почав разом із водієм штовхати 3-тонний автомобіль

    «Зупиняється «Мерс», опускається вікно: ви, уроди, хоч би лампи включили, що це таке? Кажу: чуєш, іди на **й, якщо є чоловіки – хай вийдуть, поговоримо. І штовхаємо. Стоїть цей з пістолетом: усім стояти, лежати! У мене в руці пляшка була – я його одразу і навернув. Я вже надивився на сході таких гусів… От і все», – розповів Хімікус.

    За його словами, Пашинський першим дістав пістолет, коли йому ще ніхто не погрожував і не наближався до нього. Також постраждалий твердить, що нардеп у повітря для попередження не стріляв, натомість одразу цілив на ураження.

    «Щастя, що пляшка в руках була – ***в по голові», – розповів постраждалий, показуючи на груди.

    За його словами, дружина чула інцидент через ввімкнений телефонний зв’язок, тому дуже швидко приїхала на місце своєю машиною та пригрозила Пашинському своїм пневматичним пістолетом.

    «Дружина чула весь цей цирк по телефону, вона приїхала до поліції, вклала цього Пашинського на коліна там біля мене», – розповів він і зазначив, що хотів би відшукати власника бусу, який був очевидцем подій.

    «Господаря бусу я вперше бачив. Я не знаю, де він. Скоріш за все, хлопця там почали напрягати та все інше. Тому що прилетіли «титанівці», я лежу – нога в інший бік – він на мене ствол наставив!», – розповів Хімікус.

    Нагадаємо, інцидент стався 31 грудня увечері на дорозі через те, що, за словами Пашинського, на прохання ввімкнути аварійку в авто, яке на трасі було мало помітне, один з чоловіків вдарив його пляшкою по голові та погрожував. У відповідь Пашинський, з його слів, спершу зробив попереджувальний постріл, але коли нападника це не зупинило прострелив йому ногу. Напад на нардепа поліція розслідує як хуліганство.

    Додамо, що на думку юриста Віталя Каломійця, у цій ситуації з боку Пашинського мало місце або перевищення меж необхідної оборони, або хуліганство. І щоб з’ясувати це, нардеп має постати перед судом.
    Роман Стельмах

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору