ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хворий на гемофілію хлопчик з Мукачева в 350-кілометровому лижному переході через Карпати вже здолав два перевали (ФОТО, ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    Хворий юний мукачівець здолав у поході Верецький та Тухольський перевали

    29 грудня 12-річний мукачівець, хворий на гемофілію, здолав у поході Верецький та Тухольський перевали. Про це у соціальній мережі, оприлюднивши відповідні світлини, повідомив батько хлопчика.



    28 грудня Андрій Закутний разом із батьком вирушив у похід задля збереження Карпатських лісів. У його планах - пройти 350 кілометрів задля порятунку Карпатських лісів в рамках унікального лижного еко-проекту "Збережемо Карппати разом". 12-річний Андрій з батьком мають намір подолати на лижах та пішки 350 кілометрів від Мукачева до Коломиї за 20 днів.


    Маршрут проляже населеними пунктами Мукачево – Свалява – Нижні Ворота – Славське – Синевир – Міжгір’я – Колочава – Усть-Чорна – Ясіня – Поляниця – Яремче – Ланчин – Коломия. Дорогою Андрій з батьком зупинятимуться у селах, щоби зафіксувати на фото вирубані карпатські ліси, зустрічатимуться з місцевими мешканцями та чиновниками, щоб привернути до цієї проблеми увагу якомога більшої кількості людей. У якомусь із вказаних пунктів вони планують відсвяткувати і Новий Рік. Там до них приєднаються і їхня мама Наталія разом із 16-річною донечкою Єлизаветою.


    Андрій Закутній став відомий після свого серпневого 1350-кілометрового велопробігу Мукачево-Берлін. Хлопець мріє стати палеонтологом, і, відповідно, кінцевою точкою його подорожі став Музей природознавства в Берліні.


    Більше про подорож дивіться у сюжеті Тиса-1.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору