ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Заліснення Закарпаття - одне з головних завдань на 2017 рік» - Валерій Мурга

    20 квітня 2024 субота
    63 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Щорічно на Закарпатті навесні і восени висаджують новий ліс на площі понад 3500 гектарів. Лісовідновлювальні роботи цього року перевиконані на 116% від загального плану.

    Разом із тим, в прийдешній «рік лісів» працівники «зелених легенів» налаштовані вдосконалювати роботу зі створення лісових культур, а недобросовісних працівників і браконьєрів притягувати до відповідальності.

    Про це розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга:

    - 2017 рік буде проголошений роком заліснення нових територій, які були передані від агролісів і непридатних до сільськогосподарського використання. На всі запроектовані під заліснення площі, лісогосподарськими підприємствами, в грудні 2016 року розроблені проекти лісових культур і затверджені. Проекти розглядала і затверджувала спеціально створена наказом ОУЛМГ комісія з спеціалістів лісгоспів обласного управління, науковців. Передбачено створення лісових культур із змішаних порід, що забезпечить більшу стійкість лісових насаджень від природніх стихійних лих. Зараз у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, яке координує лісовідновлення підприємствами, йде масштабна підготовка до гарячої весняної пори. У лісівників держлісгоспів йде підготовка і сушка насіння, ближче до весни протягом декількох тижнів до початку сезону буде проводитися викопка посадматеріалу. Робота лісівників Закарпатя полягає у відборі, аналізі дво- і трирічних саджанців для забезпечення озеленювальної кампанії життєстійкими і готовими до «самостійного життя» деревцями хвойних і листяних порід. Лісівники до подібних акцій готуються заздалегідь, адже виростити дерево – копітка праця, яка вимагає щоденної роботи протягом декількох років – заявив Валерій Мурга.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
    3329-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору