ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ПАТ «Закарпатгаз» нагадує краянам про правила безпечного користування газовими приладами

    24 квітня 2024 середа
    63 переглядів
    ПАТ "Закарпатгаз" повідомляє...

    У зимовий період ймовірність отруєння чадним газом при користуванні газовими приладами істотно зростає. Нестабільна робота газових приладів з відводом продуктів згорання у димохід в опалювальний сезон – пряма загроза здоров’ю та життю споживачів.

    Використання побутових газових приладів, особливо під час опалювального періоду, вимагає постійного контролю наявності тяги у димових каналах. Не допускається використання фізично зношених, несправних, з відсутньою автоматикою безпеки опалювальних газових приладів.
    «Особливу небезпеку створюють випадки опалення житлових приміщень побутовими газовими плитами. Під час використання плити не за призначенням, тобто у якості опалювального приладу, утворюється смертельно небезпечний для організму людини чадний газ. Визначити його наявність у приміщенні неможливо: він не має кольору і запаху», - говорить технічний директор ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват.
    Там, де є газові прилади з відводом продуктів згоряння у комин, наголошує посадовець, а це - газові колонки та котли, категорично заборонено встановлювати електричні вентилятори з витяжкою у вентиляційні канали. Адже, коли за працюючих котла чи колонки вмикається вентилятор, може утворюватися зворотна тяга. Закінчується повітря, і електричний вентилятор починає тягнути чадний газ із димового каналу. Це найбільш поширене з порушень, через які стаються отруєння чадним газом.
    Під час сильних морозів та снігопадів власникам газифікованих житлових будинків, квартир рекомендується позапланово проводити огляд оголовків димових та вентиляційних каналів (ДВК), очищати їх від снігу та льоду, а чергову (планову) перевірку з наступною очисткою каналів - проводити за участі фахівців, які мають право на проведення таких робіт (з оформленням акту придатності ДВК до експлуатації) у терміни, визначені Правилами безпеки систем газопостачання.
    Сумна статистика нещасних випадків при користуванні природним газом у побуті свідчить: у переважній більшості причинами аварій є самовільне втручання в систему газопостачання (в т. ч. заміна газових приладів) і банальне ігнорування правил безпеки.
    Якщо ваш газовий прилад працює з перебоями, обов'язково викличте фахівців, звернувшись до газорозподільної компанії. Якщо ж ви відчули запах газу - терміново звертайтеся в аварійно-диспетчерську службу ПАТ «Закарпатгаз» за номером телефону 104. Аварійна служба працює цілодобово і без вихідних.
    Окрім того, інформацію про правила безпечного користування газом наші клієнти щодня можуть отримати, звернувшись до операторів контакт-центру за номерами (0312) 48-83-04 та (067) 01-03-104 з 8.00 до 20.00 за к.ч. або цілодобово, використовуючи інтелектуальне меню.
    «Закарпатгаз» звертається до всіх споживачів блакитного палива: природний газ не тільки несе тепло і затишок до вашої оселі, а й є джерелом підвищеної небезпеки. У ситуації, коли мова йде про безпеку людей, недбалість неприпустима. Ми закликаємо закарпатців до співпраці: не піддавайте ризику власне здоров'я і життя, а також безпеку своїх сусідів.
    Прес-служба ПАТ «Закарпатгаз»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору