ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Служба безпеки України працює здебільшого ...«на патріотизмі»!

    29 березня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Голова СБУ Василь Грицак.

    Через брак фінансування, заявив голова СБУ Василь Грицак.

    Службі безпеки України не вистачає грошей, а в бюджеті на наступний рік для служби передбачено менше, ніж потрібно відомству, заявив голова СБУ Василь Грицак в ефірі «112 Україна».

    «Наш бюджет по пам’яті, це те, що нам вдалося відстояти, — це 6 млрд 260 млн грн. Хоча мінімальна потреба, яку ми заявили – трохи більше 7 млрд. Більше того, понад 80% з нашого бюджету — це заробітна плата і нарахування на неї», – зазначив Грицак.

    «Я відкрию зараз страшну військову таємницю, але я мушу це сказати, на превеликий жаль, в кінці поточного року грошове утримання працівників Служби безпеки фактично було найнижчим серед правоохоронного і військового блоку», – наголосив голова СБУ.

    За його словами, співробітники Служби отримували меншу зарплату, ніж люди на схожих посадах у Держприкордонслужбі, МВС чи Нацполіції. «Тому грошей нам дійсно не вистачає», – констатував Грицак.

    Щодо проблеми кібератак, з якими останнім часом стикалася Україна, голова спецслужби запевнив, що слідчі працюють «на патріотизмі» проти співробітників сфери IT, «які отримують великі гроші і влаштовують хакерські атаки». Грицак повідомив, що через низьку зарплату працівників СБУ на третьому-п’ятому році роботи «переманюють» комерційні організації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору