ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Крах російського ТУ-154: розмови про теракт вважають передчасними (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    У катастрофі Ту-154 загинули 84 пасажири і вісім членів екіпажу

    А до пошуків загиблих залучать ще більше тисячі військових.



    Літак Ту-154 Міноборони РФ, який летів після дозаправки з Сочі до сирійської Латакії, зник з екранів радарів близько 5:00 (за Києвом) 25 грудня. У катастрофі літака Ту-154 загинули 84 пасажири і вісім членів екіпажу.


    Версія теракту на борту Ту-154 не є основною.


    За попередніми даними, катастрофа літака сталася через те, що під час набору висоти виникла технічна несправність, яку не вдалося швидко усунути. Розглядається версія про помилку пілотування.


    На борту лайнера перебували артисти Академічного ансамблю пісні і танцю імені Александрова, журналісти, вісім членів екіпажу і військові.


    За останніми даними, з води піднято 11 тіл загиблих. Операція в районі катастрофи триватиме цілодобово.


    Понеділок, 26 грудня, оголошено в Росії днем загальнонаціонального трауру. Таке рішення в зв'язку з авіакатастрофою, що сталася над Чорним морем, було прийнято президентом РФ Володимиром Путіним.


    Крім того, російський лідер ухвалив приспустити державні прапори на всій території країни; запропонувати установам культури і телерадіокомпаніям скасувати розважальні заходи і передачі; вжити необхідних заходів щодо надання допомоги сім'ям загиблих.


    Ту-154 був технічно справний


    Літак Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем, був технічно справний, був технічно справний, заявив начальник служби безпеки польотів Збройних сил Росії Сергій Байнетов.


    "Літак був технічно справний. Крайні регламентні роботи проводилися у вересні 2016 року", – сказав Байнетов. Він також підкреслив, що командир екіпажу майор Роман Волков був льотчиком першого класу, а екіпаж неодноразово виконував польоти до Сирії.


    Міноборони тим часом повідомило, що визначено можливе місце падіння літака.


    "У цьому районі до обстеження рельєфу дна приступили кораблі, обладнані гідролокаторами бічного огляду. Триває перекидання літаками ВТА водолазів і водолазного обладнання з пунктів постійної дислокації", – йдеться в повідомленні прес-служби міноборони.


    Масштаби операції на місці катастрофи збільшаться


    Масштаби операції і задіяних сил на місці катастрофи Ту-154 весь час збільшуються, до ранку вони збільшаться кратно, заявив журналістам перший заступник голови Міноборони Росії Руслан Цаліков.


    За повідомленням Міноборони РФ, зараз пошукові роботи в Чорному морі ведуть 32 судна і катери, 80 водолазів, п'ять вертольотів, безпілотники і телекеровані глибоководні апарати.


    "Наразі до району пошуку продовжують прибувати додаткові сили пошуково-рятувального забезпечення – кораблі, водолази та авіаційна техніка. У пошуках задіяні 32 судна і катери, 80 водолазів, п'ять вертольотів, БПЛА та телекеровані глибоководні апарати", – йдеться в повідомленні.


    "До упошуку очікується прибуття рятувальних суден Чорноморського Флоту, з обладнанням, що дозволяє виконувати складні водолазні роботи на глибинах до 400 м", – додали у відомстві.


    Також на аеродромі Адлер в постійній готовності знаходяться чотири літаки Іл-76 військово-транспортної авіації.


    У відомстві також повідомили, що тіла загиблих в результаті катастрофи доставлять до Москви, щоб фахівці 111-го Головного державного центру судово-медичних і криміналістичних експертиз Міноборони Росії провели генетичну експертизу.


    Компенсація


    Всі сім'ї солістів ансамблю імені Александрова, загиблих під час катастрофи літака Ту-154 в районі Сочі, отримають виплати в розмірі одного мільйона рублів. Про це в прес-службі Фонду соціального страхування.


    "За попередніми даними, всі 64 були застраховані. Завтра з'ясовуватиметься, у кого з них були утриманці. Також будуть зустрічі з родичами", – повідомили в прес-службі фонду.


    До цього фонд встановив виплати сім'ям дев'яти журналістів та Єлизавети Глінки. ФСС виплатить компенсації в розмірі мільйона рублів всім сім'ям загиблих, які перебували при виконанні трудових обов'язків.


    Раніше повідомлялося, що міністр праці і соціального захисту Максим Топілін доручив організувати роботу з виплат сім'ям загиблих. Зокрема, Пенсійний фонд Росії повинен встановити їм пенсії у зв'язку з втратою годувальника.


    Представник страхової компанії "Согаз" заявив, що сім'ї військових, загиблих в катастрофі, отримають більш ніж по 5,8 мільйона рублів.


    Президенти і політики продовжують висловлювати співчуття у зв'язку з катастрофою Ту-154.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости