ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сучасні технології дісталися навіть лісів закарпатської Рахівщини! (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    66 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Інформаційно-комунікаційні технології приходять в усі сфери життя і діяльності сучасної людини. Беруть їх на озброєння і лісівники.

    Закарпатські лісівники не відстають від колег і також впроваджують інформаційні системи в лісівничу справу - маркують лісопродукцію спеціальними електронними чіпами. У них закладена вся необхідна інформація про деревину, починаючи від назви лісництва і закінчуючи сортиментами.
    Закарпатським журналістам розказали про те, як працює система електронного обліку деревини на базі державного підприємства Великобичківське лісомисливське господарство.
    Як розказав директор Великобичківського лісомисливського господарства Юрій Сойма, під час розкряжування вся деревина оснащується чіпами, що мають штрих-код. При внесенні номеру штрих-коду у спеціальний електронний термінал – КПК – до нього прикріплюється інформація про породу, сорт, діаметр, довжину колоди та ділянку, на якій її заготовлено. Коли йде відпуск лісопродукції, чіпи скануються, інформація автоматично потрапляє до бази даних лісгоспу, а за допомогою портативного термопринтера роздруковується специфікація на відпущену деревину. Далі рух цієї деревини можна із легкістю простежити по єдиній базі.
    3079-1.jpg
    За словами Юрія Михайловича, найголовнішою перевагою такої схеми роботи є сприяння ефективній боротьбі із незаконними рубками. Хоча система електронного обліку не з дешевих, але вона себе виправдала. Адже цей метод дозволяє відслідковувати рух деревини від лісосіки до конкретного споживача. Контроль ставить перепону незаконним вирубуванням та тіньовому обігу лісоматеріалів. До прикладу, якщо під час її перевезення або використання переробником деревини виникне питання про походження пиломатеріалів, все можна дізнатися, зчитавши інформацію з чіпу.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору