ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Не дозволимо перетворити Карпати на сировинний придаток!"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    42 переглядів
    "Лісове" Звернення депутатів м.Рахів до керівників Української держави

    Депутати Рахівської міськради на Закарпатті звернулись до керівництва держави.

    Депутати Рахівської міської ради на своїй сесії 12 грудня 2016 року ухвалили текст звернення та направили його до Верховної ради, Президента та Прем’єр-міністра. Йдеться про те, що мораторій на вивезення лісу-кругляку має тривати і надалі.
    У зверненні йдеться, що депутати Рахівської міської ради глибоко стурбовані ситуацією, що склалася навколо заяв Європейського Союзу про можливість скасування Україною мораторію на експорт необробленої деревини (лісу-кругляку) взамін чергового європейського кредиту, та категорично виступають проти використання Українських Карпат, як сировинного придатку.
    У зверненні йдеться про наступне: «Ми переконані, що паводки, які ледь не щороку завдають шкоди Рахівщині, є наслідком варварського лісокористування. Порушення гідрологічного балансу, спричиненого вирубкою лісів, призвело до зниження рівня поверхневих та підземних вод, що в свою чергу, протягом останніх двох років, спричинило різку нестачу питної води в одному із найбільш стабільних в цьому плані регіонів України – Закарпатті.
    Дія мораторію на вивіз лісу-кругляку дала поштовх для розвитку підприємств деревообробної галузі Закарпаття, створення та збільшення кількості робочих місць, а також збільшення відрахувань податків до бюджетів всіх рівнів».
    Тож депутати Рахівської міської ради просять керівництво держави дослухатися до представників місцевого самоврядування, та не дозволити скасовувати Закон, який забороняє вивозити за кордон необроблений ліс, адже це призведе до скорочення робочих місць, зменшить надходження до бюджету, та загрожуватиме жителям гірських районів черговими екологічними катаклізмами.
    Нагадаємо: одна з вимог Євросоюзу для надання чергового траншу макроекономічної допомоги в 600 млн. євро – скасування заборони на вивезення необробленої деревини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору