ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні прикута до ліжка через недбалість комунальників ужгородка Аніта Білей святкує 12-річчя (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    139 переглядів
    Учениця Ужгородської ЗОШ №15 святкує 12 років

    Сьогодні, 14 грудня, у Аніти Білей, дівчинки, яка постраждала від падіння дерева, яке необачно зрізали ужгородські комунальники, день народження. Учениці ЗОШ №15 виповниться 12 років.

    Напередодні святкового дня, який дівчинка разом із близькими змушена зустрічати прикутою до ліжка Закарпатської обласної лікарні, журналіст поспілкувався із матір’ю Анітки - пані Оксаною.
    «У нас зараз операція за операцією. Лікарі уже провели 12 оперативних втручань. Це під загальним наркозом, а скільки ще процедур під обезболюючими…" - розповідає Оксана.
    Мама Аніти каже, що цей період для їхньої сім’ї є надзвичайно важким – як у матеріальному, так і моральному аспекті:
    «У соцмережах люди читають одне, а на справі все зовсім по-іншому… Ще навіть не пройшло місяця, а ми вже перенесли 12 операцій».
    Дізнаємось у мами, що дочка – творча особистість. Любить малювати, ліпити:
    «Уже два малюнки зробила своєму улюбленому лікарю, який її «веде», - з гордістю каже Оксана Білей - Ще ліпити любить. Вона творча у мене дитина. Ходить у школу мистецтв. Можна сказати, що це її хобі. Вона цим найбільше любить займатись».
    За словами Оксани, дівчинка мріє стати художником і відкрити два притулки: для тварин та безхатченків:
    «Анітка мріє стати художником, дизайнером. А найбільша її мрія – це побудувати два притулки. Один притулок – для тварин, інший – для безпритульних людей. Вона лише декілька разів ділилась зі мною цим. Анітка одного разу принесла з вулиці бездомного кота, тоді й запитала, чому люди покидають тварин напризволяще. Ще її вразив випадок, який стався біля «шістнадцятки». Безпритульний мав шматочок свіжого хліба і поділився ним із песиком, який був поряд. І зауважила, що багаті мають набагато більше, але не діляться. Дитина прагне допомагати іншим».
    Жінка каже, що дитина дуже хоче додому і в школу, та поки це неможливо…
    «Дуже хоче додому, у школу. Нічого їй не треба, крім цього… Я їй пояснюю, що після цих усіх «лікарень», операцій та процедур, ми поїдемо на басейни у зоопарки. На реабілітацію. А вона не хоче. Їй хочеться у школу і додому».
    Наразі лікарі чекають, як організм дівчинки сприйме донорську тканину:
    «Станом на сьогодні, ми в очікуванні. Чекаємо, як організм відреагує на донорство тканини із однієї ніжки на іншу».
    Питаємось, чи багато у Анітки відвідувачів:
    «Так. Але це не завжди добре. Приходили дівчата зі школи. Вона після цих зустрічей істерику влаштувала. Почала плакати… Їй було важко зрозуміти, чому вона не може підвестися і піти разом з ними. Це був депресивний стан, - із сумом говорить Оксана.
    «Наразі ми не знаємо, що буде далі. Які будуть операції, процедури, перев’язки… Сподіваємось на краще», - підсумовує мама Аніти.
    Закликаємо небайдужих ужгородців допомогти дівчинці, подарувавши або ж маленький подарунок до Дня народження, або перерахувавши незначну суму, яка може допомогти дитині на шляху до зцілення.
    До вашої уваги картка Приватбанку Оксани Білей, матері Анітки: 4149 4996 4694 5558.
    Бажаємо дівчинці якнайшвидшого зцілення!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору