ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Врятувати Україну від агресії Росії меморандум у Будапешті не міг!

    20 квітня 2024 субота
    86 переглядів
    Британський експерт Джеймс Шерр про агресію Росії проти України

    На думку Джеймса Шерра, Будапештський меморандум не врятував би Україну від російської агресії

    Асоційований науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, експерт Джеймс Шерр в інтерв’ю Ліга.net висловив думку, що навіть Будапештський меморандум не міг би врятувати Україну від російської агресії.

    За його словами, Україна була змушена підписати Будапештський меморандум через імовірність серйозного конфлікту з Росією. Якби держава вирішила залишити у себе ядерну зброю, вартість її зберігання була б надто високою.

    «Підписання меморандуму було передумовою залучення США на бік України, американська допомога Україні була винятково важливою», – висловив думку Шерр.

    Він наголосив, що важливим у підписанні того документа було те, що Україну визнав Захід як незалежну суверенну державу, яка відповідає принципам, зазначеним не тільки у Будапештському меморандумі, але й у всіх документах, підписаних після кінця Холодної війни, починаючи з Паризької хартії 1990 року.

    «Ви говорите про Будапештський меморандум, але є багато інших документів, на яких стоїть підпис представників Росії. Росія в лютому 2014 року оголосила війну всім правилам, передбаченим у цих документах», – підкреслив фахівець, додавши, що і попри підписання такого важливого документу меморандум не міг запобігти агресії Росії в Україні.

    «Будапештському меморандуму ніколи не відводили роль оборонної угоди або оборонної гарантії. І він ніколи не передбачав, що Захід піде на війну проти Росії. Українцям, які вважають інакше, слід припинити обговорювати це, сісти і прочитати його. Не було жодних оборонних гарантій Україні з боку Заходу. Не було ніякого передбаченого механізму безпеки, який запобіг би порушенню меморандуму Росією, якщо б вона захотіла і мала можливість це зробити», – зауважив експерт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору