ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому на Свалявщині так часто горять кафе?

    16 квітня 2024 вівторок
    82 переглядів
    Кафе у Неліпино дерев‘яне і причиною лиха міг стати навіть непогашений сірник

    Неліпинський "Любисток" зайнявся посеред білого дня, тож про підпал думається найменше. Хоча об‘єкт дерев‘яний і кинутий непогашений сірник також міг стати причиною лиха.

    У понеділок о 16 год. 15 хв. до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Затишній у приміському селі Неліпино, що у Свалявському районі. Загорання виникло у гарному кафе "Любисток". Для ліквідації вогню на місце негайно було направлено чергові відділення 9-ї державної пожежно-рятувальної частини. Загалом до гасіння залучили 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу.
    Оскільки будівля кафе була майже повністю дерев'яна, вогонь дуже швидко поширювався площею цього шикарного закладу. Рятувальники діяли оперативно та злагоджено, аби не дати злим язикам полум'я знищити споруду. Свалявським вогнеборцям знадобилось 30 хвилин, аби приборкати вогонь, а о 16:54 до чергової частини надійшов рапорт: пожежу остаточно ліквідовано.
    Унаслідок загорання пожежею знищено перекриття на площі 100 кв. м., 10 дерев'яних столів та 12 лавиць. Усі вони – унікальні та столярсько-ручної роботи. Також пошкоджено 4 кв. м покриття, дерев'яну стіну на площі 10 кв. м., вікна, двері та барну стійку тощо.
    На щастя, загиблих і травмованих на пожежі не має. Швидкому гасінню вогню сприяло те, що село Неліпино – неподалік райцентру, вогнеборці прибули сюди за лічені хвилини. Причина пожежі та загальна сума збитків встановлюється. Але одне запитання не дає спокою: чому останніми тижнями у цьому крихітному на мапі Закарпаття районі так часто спалахують чи то дерев‘яні будиночки, чи то інші дощаті або споруди з колод.
    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору