ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У віках і небесах – їхнє безсмертя... (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    99 переглядів
    Вечір-реквієм "Їм у віках судилося безсмертя" у Берегівському медичному коледжі

    У актовій залі медичного коледжу м.Берегово відбувся вечір-реквієм "Їм у віках судилося безсмертя..." з нагоди чергової річниці подій на Майдані та пам‘яті Небесної сотні.

    На сцені – величний лозунг "Герої не вмирають!"
    – На цей раз стати керівником-організатором цього патріотичного заходу, який розпочався з молитви за неньку-Україну, хвилиною мовчання та запалюванням свічок, що їх тримали усі присутні в залі, випала нагода викладачу всесвітньої історії Тамарі Горзов, – розповіла для ЗМІ заступник директора Наталія Наталія Гецко.
    А також повідала, що гостями вечору-реквієм стали учасники Майдану, АТО на Донбасі, зокрема, Василь Вовкунович і Сергій Гецко (останній у цьому навчальному закладі є вчителем фізкультури). Хоробрі берегівчани згадували про ті ще свіжі в часі історичні події, учасниками яких стали особисто. Приміром, пан Василь демонстрував навіть бушлат, який на ньому ледь не згорів, але так сталося, що вчасно з друзями погасили. Про мужність та приклади хоробрості української молоді гості говорили з неабияким піднесенням, адже чимало юнаків і дівчат залишилися там навіки або ж стали інвалідами. А найвідважніші уже на тому світі. Як не прикро...
    На захід залюбки завітав священик греко-католицької парафії отець Віктор. Перед студентами співали учасники чоловічого хору "Купаж" (диригент Ігор Полянський). І не тільки! Під його керівництвом духовний гімн України "Боже великий, єдиний!" виконали студенти цього ж коледжу. А такі популярні пісні, як "Повертайся живий", "Біля тополі", Мамо, не плач!", лунали з вуст першокурсниць Мирослави Горбовської та Сергія Гладинця. Оплесками, як і решту сценічних виходів, зустріли ровесники власний віршований твір Нелі Безкид про майданні події та на українському Сході.
    Наголосимо: ведучими були студенти відділення "Лікувальна справа" Анатолій Шинкевич, Неля Безкид, Богдан Баран і Емілія Скрипинець. Зауважимо: сценарій вечора базувався на документальній хроніці подій Майдану, де жодного вигаданого факту – тільки правда і чиста правда. Наголосимо: на вечорі було використано кадри з фільму "Холодна зима", кліп про флеш-моб коледжу "Повертайся живий" тощо.
    Михайло ПАПІШ
    На фото: миттєвості з уроку мужності у залі коледжу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору