ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цікава ФОТОмить з життя "побутового" ліцею у закарпатському Берегові

    20 квітня 2024 субота
    77 переглядів
    Берегово. На манекенах - сучасні вироби юних майстрів-ліцеїстів.

    Нещодавно автора цих рядків запросили на один вельми цікавий захід у Берегівський ліцей сфери послуг, де проходив учнівський конкурс "Алло, ми шукаємо таланти".

    Активного, з нуртуючим характером народного обранця видно завжди та всюди: на основній роботі, у райраді, де систематично засідають постійні депутатські комісії, вже не кажучи про сесії, де також є можливість проявити себе з якнайкращого боку, на прийомі в голови районної ради чи керівника РДА. До справді діяльного, принципового та патріотично налаштованого депутата підходять серед вулиці, йому пишуть, телефонують, запити адресують, запрошують на зустрічі тощо. Так само й він переймається усім, що діється у районі, рідному населеному пункті, як працює сільрада, вуличний комітет селища або села, чим і як живуть люди тощо. Зрештою, це настільки широкий спектр питань, що в одній замітці про це розповісти просто неможливо. Словом, де нуртує життя, або ж де воно з тих чи інших причин гасне, украй необхідні депутатська хода, рука, зацікавленість, втручання, сприяння. Зокрема, нещодавно автора цих рядків запросили на один вельми цікавий захід у Берегівський ліцей сфери послуг, де проходив учнівський конкурс "Алло, ми шукаємо таланти". Покликав не будь-хто, а депутат районної ради Наталія Граб. Пообіцяла: там буде ще один депутат. Мені багато разів доводилося писати про цю енергійну жінку, ще коли була комсомольського віку, відтак на інших посадах, в тому числі, коли працювала головою села В. Бакта. І не тільки, адже пані Наталія чудова мати двох рідних синів і трьох прийомних дітей. Але це, як кажуть, тема уже іншої статті. Тож на цей раз теж зрадів, коли отримав запрошення побувати на цих "змаганнях" юних талантів. Виявилося, їх тут дуже багато: серед офіціантів, барменів, швачок, кравців, кухарів, пекарів, кондитерів тощо. Уже потім розказали, що у цьому ліцеї навчається прийомна донька пані Наталії чарівна Елька Левкулич (так любязно її кличуть удома та подружки). Однак чи не найбільше потішився, коли у навчальному закладі зустрів ще одного депутата райради, добру приятельку моєї співбесідниці Єлизавету Бірікі. Отже, пані Наталія слова дотримала – нас познайомила. Дізнався: Єлизавета Дюлівна працює викладачем, а коли точніше, то майстром виробничого навчання. За роки роботи в цьому колективі ця навдивовижу скромна та приємна жінка здобула прекрасну репутацію. А ще має шану серед колег і повагу в середовищі ліцеїстів.
    2833-.jpg
    Тож поки останні готувалися до конкурсу, ще залишалося кільканадцять хвилин. Щоби не гаяти цінний час, заступник директор Оксана Кулієвич запросила депутатів у клас, де саме завершувалося навчання. Розповідала, що зроблено останнім часом із ініціативи нового директора, яка мають успіхи, яка кількість учнів із сільської місцевості, Берегівщини в тому числі, навчається у ліцеї, які професії обирає молодь тощо. Спілкувалися з приводу інших важливих тем, які "гарячі" на сьогодні для обох сторін – як депутатів Н. Граб, Є. Бірікі, так і для навчального закладу в особі О. Кулієвич. Невдовзі у одній із аудиторій продемонстрували свої роботи майбутні швачки. На цьому місці я вирішив зафіксувати мить, коли районні народні обранці, зокрема, з блоку Петра Порошенка (їх у райраді всього троє) та Демократичної партії угорців України (семеро осіб), представник адміністрації навчального закладу обговорюють насущні питання та оцінюють вироби швейників. Ось так і з‘явилася ця життєва фотографія, на якій чудові й сучасні вироби юних майстрів-ліцеїстів на манекенах демонструє гостям-депутатам із райради пані Кулієвич. Звісно, потім був змістовний і веселий концерт, у якому в усій своїй красі можна було побачити учасників цього яскравого конкурсу – гарних хлопціві і дівчат із першого курсу.
    Михайло ПАПІШ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору