ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Делегація працівників лісгоспів Закарпаття відвідала з робочим візитом Словенію (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    58 переглядів
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ повідомляє...

    Делегація працівників лісового господарства України на запрошення фірми «Тайфун» відвідала Словенію.

    Закарпаття також не оминуло цю подію. У складі делегації були працівники лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ. А саме перший заступник начальника ЗОУЛМГ Ігор Коцур, директори Рахівського та Ясінянського лісгоспів - Володимир Приступа та Василь Теличук, а також головний інженер Великобичківського лісомисливгоспу Михайло Дем'янчук.
    Словенська компанія «Tajfun Planina d.o.o» - світовий виробник лісових трелювальних лебідок і дровокольного верстатів, пересувних канатних доріг, гідроманіпуляторів і грейферних захватів. У першу чергу делегація відвідала завод у м. Планіна, де якраз виготовляються трелювальні лебідки, дровокольні станки та маніпулятори до тракторів. Завод обладнаний самим новим металообробним обладнанням відомих світових фірм. Директори підприємств ознайомились з технологічним циклом виготовлення лісових трелювальних лебідок, дровокольно-пильних станків, пересвідчившись в надійності обладнання, що виробляється фірмою. Усі вироби фірми після монтажу проходять випробовування та тестування на спеціальному обладнанні. На показовому майданчику для представників делегації було продемонстровано роботу обладнання, що виготовляється на заводі. Нам показали роботу лебідки, канатної установки, лісовозного причепа з гідроманіпулятором та дровокольного станка.
    Перший заступник начальника ЗОУЛМГ Ігор Коцур розповідає: «Кожен продукт, який випускається з-під станка, після монтажу піддається випробуванням, наприклад, в лебідці налаштовується сила тяги, перевіряється гідравліка. На готовий виріб наклеюється наклейка зі штрих-кодом, що несе в себе інформацію про подальший експорт, в яку саме країну і до якого клієнта відвантажена лебідка».
    «Як нам пояснили нам під час огляду та показового тест-драйву, - зазначає Володимир Приступа, «для зварювання деталей лебідок або дровокольного верстатів використовуються п'ять роботів. Відповідно до програмного забезпечення, яке визначає порядок операцій, роботи беруть з робочого столу ті чи інші деталі і з'єднують їх в зварену конструкцію. Після зварювання кінцевий продукт проходить стадію зачистки в пескоструйній камері і відправляється на фарбування, яка виконується порошковим методом. Виріб покривається рівним шаром фарби, після чого на 10 хв. поміщається в спеціальну камеру, де фарба спікається при температурі 180 °С».
    Другий день програми був також насиченим і охопив огляд лісової техніки на заводі ««Tajfunliv» у м. Постойна, який виготовляє лісові гідроманіпулятори. Завод також належить фірмі «Тайфун». Тут делегація лісівників з України також пересвідчилась в дуже високій якості продукції, що випускається. У другій половині дня українська делегація відвідала лісовий навчальний центр, де навчають вальників лісу, операторів гідроманіпуляторів, лісівників усіх спеціальностей.
    Під час робочого візиту лісівників ознайомили з веденням лісового господарства Словенської Республіки та сучасним навчальним центром, де майбутні лісівники здобувають вищу освіту.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору