ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На "круглому столі" в Ужгороді говорили про місію та реалії регіональних ЗМІ (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Ужгород. «Регіональні медіа в сьогоднішній Україні: місія і реалії».

    Вчора в обласному центрі Закарпаття відбувся круглий стіл, учасники якого обговорювали тему «Регіональні медіа в сьогоднішній Україні: місія і реалії».

    Зібралися представники різних сфер — науки, керівники засобів масової інформації, рядові журналісти, блогери, прес-секретарі осередків партій, студенти.

    У центрі уваги — особливості висвітлення дражливих питань, що виникають на сучасному етапі розвитку суспільства. Про надзвичайно складні умови, в яких доводиться працювати регіональним ЗМІ, про додержання професійних стандартів і вимог Етичного кодексу українського журналіста говорив доцент кафедри журналістики Ужгородського національного університету Володимир Тарасюк.

    Про те, чи варто довіряти інформації з соціальних мереж і чи є вони «індульгенцією» від розміщення неперевірених даних, йшлося у виступі журналіста Михайла Поповича.

    Головний редактор газети «Правозахист» Василь Шетеля зупинився на відсутності належної реакції з боку влади на публікації ЗМІ, ділився досвідом, як слід працювати з правоохоронним органами. Прес-секретар закарпатської обласної організації ВО «Батькіщина» Іван Колодій переконував присутніх у недемократичних діях чинної влади щодо опозиційних сил.

    Голова Ужгородської організації ВПС «Незалежна медіа-профспілка України» Василь Бедзір, редактор телебачення і автор програми «Русинська родина» на телеканалі «Тиса-1» Віра Кобулей запропонували для обговорення тему соціального захисту журналістів. Нині зарплата працівників мас-медіа, рівень пенсійного забезпечення тих, які вийшли на заслужений відпочинок — недопустимо низькі.

    Йшлося і про хід процесу роздержавлення тих ЗМІ, засновниками яких є органи державної влади. Закарпаття, вказувалося, пасе тут задніх в Україні, але не так через пасивність журналістських колективів, як через недосконалу законодавчу базу, відсутність гарантій збереження робочих місць.

    Співробітник Медіа-центру Ужгородського національного університету Катерина Хижняк встигла сформувати свій погляд на сучасну журналістику. «Постійний діалог між владою і мас-медійниками допоможе оперативно дізнаватися про кроки, які збирається робити і робить влада для людей. Нині це спостерігається далеко не завжди», — сказала вона.

    Головний редактор інтернет-видання Voloshyna.org.ua Василь Кочан подякував учасникам круглого столу. На завершення додав: «Наш сайт ще дуже молодий, але ми готові приєднатися до тих перетворень, яких потребує і які вже здійснюються в вітчизняному медіа-просторі. Попри все, обмін думками щодо ситуації, яка склалася в інформаційному просторі на Закарпатті, був для всіх нас корисний».

    Інформаційну підтримку в проведенні круглого столу організатору — сайту Voloshyna.org.ua — надала Ужгородська організація ВПС «Незалежна медіа-профспілка України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору