ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Будівництво багатоповерхівки в Ужгороді - незаконне! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    71 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    Мова про зведення житлового будинку на Кошицькій, 21.

    Як поінформувала начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради Олександра Зотова, відповідно до будівельного паспорту, виданого у цьому році управлінням містобудування та архітектури Закарпатської ОДА на Кошицькій,21 має будуватися одноповерхова індивідуальна житлова забудова. Варто наголосити, що відповідно до дозвільних документів йдеться навіть не про нове будівництво, а про реконструкцію.

    Згідно з будівельним паспортом будівництво не передбачає розроблення проектної документації, проходження експертизи, ведення авторського чи технічного нагляду. Однак, каже Олександра Сергіївна, те, що є зараз - збудовано підвал з перегородками всередині, облаштовано каркаси під ригельні конструкції для облаштування перекриття - свідчить, що це не буде одноповерхова будівля. За тим таки будівельним паспортом ця будівля повинна мати 280 кв. метрів. Проте, раз уже є підвал і логічно, що буде хоча б один поверх, навіть зараз видно, що площа всієї будівлі приблизно складатиме щонайменше 550 кв. метрів. А відповідно до вимог, якщо площа забудови перевищує 300 кв. метрів , то забудовник мав розробити повноцінний проект, який повинен пройти експертизу і у декларації вказати підрядну організацію, яка виконуватиме роботи, авторський і технічний нагляд.

    Наразі працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради склали припис про зупинення будівельних робіт. Також на підставі статті 39-1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» було скасовано повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Відповідні документи надіслали в Державну архітектурну будівельну інспекцію України щодо видалення повідомлення про початок виконання будівельних робіт на Кошицькій,21 з Єдиного реєстру. Усе це, за словами Олександри Зотової, означає, що будівництво є самовільним та незаконним.

    Крім того, будівля на півтора метра виходить за червону лінію – лінію забудови по вулиці Кошицькій.
    Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради опрацьовує питання щодо накладення штрафу на власника будівлі та готує позов до суду щодо знесення цієї забудови.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору