ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Активісти планують перекрити траси на Житомир, Київ, Львів, Одесу та КПП «Ужгород»

    29 березня 2024 п'ятниця
    53 переглядів
    «Пересічники» – закарпатці, які мають автомобілі з іноземною реєстрацією.

    9 листопада відбулася прес-конференція представників ініціативної групи, що бореться за скасування «пересічки» та відстоює права власників автомобілів на іноземних номерах. Основним питанням обговорення була мирна акція протесту, що запланована на 12 листопада, з перекриттям контрольно-пропускних пунктів Закарпатської області.

    «Пересічники» – закарпатці, які використовуються автомобілі з іноземною реєстрацією та заявляють, що вимагають рівних прав для українців та іноземців щодо використання автомобілів іноземної реєстрації. А також закликають привести розмитнення автомобілів до європейських норм.
    Активіст Юрій Качур розповів, що після блокування КПП у березні 2016 року була створена ініціативна група. «Нам делегували повноваження люди, з якими ми пліч-о-пліч блокували кордон. Ми разом почали діяти в площині законотворення, всі наші напрацювання та пропозиції були направлені до Верховної Ради України, хоч до спільної згоди ми так і не дійшли. Ініціативна група представляє інтереси громади, але попри це ми не є організаторами акції. Я є і буду учасником таких акцій, адже ми не маємо морального права залишити тих людей, які в нас вірять, поки вся ця ситуація не отримає логічного завершення», – наголосив Юрій Качур.
    Він також додав, що до них приєдналося багато однодумців з Києва, Львова, Волині, Чернівців та інших міст України. За словами активістів, там є місцеві організатори з якими вони спілкуються в телефонному режимі і жодний вплив на них не мають. Тому акція буде тривати до тих пір, поки люди не вирішать її завершити.
    Представник ініціативної групи Павло Павлов, зазначив, що митники самі створюють перешкоди для швидкого руху транспорту і створюють затори, бо «пересічка» інколи може тривати і 8 годин, тому «вони і є організаторами акції».
    Ще один активіст Василь Білак, пояснив, що на його думку слово «блокування» використовують неправильно – варто говорити про мирну акцію волевиявлення незадоволених людей.
    Про майбутню акцію Василь Білак сказав: «Ця акція десь буде. Де, не знаю, бо люди самоорганізовуються. Мирна акція полягатиме в тому ж самому, що і в попередні рази – відстоювання наших законних прав».
    Важливим є й те, що в таких акціях приймають участь не тільки власники автомобілів з іноземною реєстрацією. Люди усвідомили, що нарешті є можливість щось зробити та купити собі якісний автомобіль за доступну ціну.
    На питання про блокування кордону цієї суботи 12 листопада активісти відповіли: «Ми просто їдемо на «пересічку», а вже там і відбудеться мирна акція протесту».
    Вікторія КОПИНЕЦЬ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору