ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УжНУ в своїх стінах приймає гостей проекту TEMPUS (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    77 переглядів
    Ужгородський університет виступає партнером проекту TEMPUS

    Ужгородський національний університет з 20 по 23 жовтня приймає гостей проекту TEMPUS «Підтримка трикутника знань в Білорусі, Україні та Молдові» зі Словаччини, Білорусі, Молдови та Німеччини.

    Усього приїхало майже п'ятдесят учасників. Вони мали можливість отримати детальну інформацію про виш, а також відвідати «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» і ознайомитись з технологіями та роботою на підприємстві.
    У п'ятницю відбувся завершальний етап проекту – робоче засідання, на якому зібрався потужний консорціум країн-партнерів проекту, а саме університетів Білорусі, Молдови, Словаччини, Латвії та Німеччини. Ужгородський університет виступає партнером проекту, що тривав три роки, і провів його фінальний етап.
    Ділову зустріч у рамках проекту розпочав ректор УжНУ професор Володимир Смоланка. Він розповів учасникам історію університету, його досягнення та наголосив, що за останні два роки Ужгородський університет значно піднявся в рейтингу по всій Україні, а також бере активну участь у розробці проектів різного спрямування як для міста, так і для всього Закарпаття.
    До вітального слова був запрошений і керівник проекту, професор Клаус Розенталь з Німеччини. Він наголосив на необхідності постійного технічного розвитку, а також співпраці університетів та підприємств.
    «Учора ми побували на виробництві, і бачили дуже хороший приклад. Я був дуже здивований тим, як багато людей працює на цьому підприємстві, адже на виробництвах Німеччини все більш автоматизовано та роботизовано. А ручна праця на фабриках, заводах чи чомусь подібному просто зникає. Наше завдання – об’єднання університетів та підприємств заради спільної мети. Така практика потрібна для всіх країн» - промовив Клаус.
    Керівник Центру кар’єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна розповіла, що цей проект допоміг університету розпочати плідну наукову роботу.
    «Ми бачимо перспективи розвитку проекту, метою якого є аналіз впливу на розвиток регіональної економіки. Тому ми ставимо за мету – інноваційний підхід задекларований прийнятою концепцією розвитку університету до 2025 року. Принципово новим є підхід щодо розвитку регіональної економіки і форм взаємодії. Це повинна бути взаємодія технологій, інтелектуального ресурсу, виробництва і бізнес структур. Проте це неможливо реалізувати без підтримки відповідних владних структур. Ми віримо в прорив, і що зможемо зробити поштовх у розвитку регіональної економіки. Найбільш активні учасники конкурсу «Стартап УжНУ – 2016» вже сьогодні будуть доповідати та демонструвати свої бізнес ідеї»- прокоментувала жінка.
    До роботи конференції від вишу з доповідями також долучились проректор з науково-педагогічної роботи, професор Мирослава Лендьел, директор науково-дослідного інституту засобів аналітичної техніки, доцент Йосип Головач, доцент економічного факультету Тетяна Бутурлакіна, професор економічного факультету Світлана Слава, а також студенти університету, інноваційні ідеї яких отримали схвальні відгуки на конкурсі «Стратап УжНУ – 2016».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору