ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Патрульні поліцейські зафіксували на Закарпатті майже сотню п’яних ДТП

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Головне управління Нацполіції у Закарпатській області повідомляє...

    Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння є найбільш серйозним порушенням ПДР.

    З початку роботи патрульні Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві виявили більше 1130 випадків керування транспортними засобами напідпитку та оформили 96 ДТП за участю нетверезих водіїв.

    При наявності підозри про нетверезий стан водія та супутніх ознак патрульні пропонують водієві пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці або у медзакладі. Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться в присутності двох свідків.

    Найбільший показник Драгера зафіксували патрульні УПП у нетверезого дальнобійника – 3,96 проміле при допустимій нормі 0,2 ‰.

    За керування транспортним засобом в стані алкогольногог сп’яніння полісмени складають на кермувальника протокол за ст. 130 КУпАП та вилучають водійське посвідчення. Міру покарання встановлює суд.

    Нагадуємо, з 27 липня 2016 року вступив дію Закон «Про підвищення відповідальності за керування в нетверезому стані». Відтепер за вживання алкоголю, наркотиків або лікарських засобів, які впливають на швидкість реакції, на водія очікує штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням водійських прав на 1 рік. За повторні порушення передбачено сплату 20400 гривень і 40 800 гривень за другу й третю спробу сісти за кермо напідпитку. При цьому прав позбавлятимуть на 3 роки і на 10 років відповідно.

    Водії, вживайте відповідально! Нетверезим водіям не місце на дорозі!

    Шановні громадяни, не ігноруйте нетверезого водія. Якщо вам відомі випадки керування напідпитку – телефонуйте на 102!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору