ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Легендарна фортеця в Карпатах захищала Ужанську долину (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    104 переглядів
    Невицький замок — напівзруйнований замок біля села Кам'яниця на Закарпатті.

    Невицький замок — напівзруйнований замок біля села Кам'яниця Ужгородського району Закарпатської області.

    Точний час початку будівництва легендарного замку невідомий, однак є дані про те, що в ХІІ столітті замок вже виконував оборонні функції. Біля підніжжя гори, на якій розташоване це зміцнення, в той час проходив найважливіший торговий шлях, що з'єднував південну і центральну Європу з Польськими володіннями по той бік Карпат. Крім того, з оглядової вежі Невицького замку добре проглядається вся долина річки Уж аж до самого Ужгорода. На початку ХІІІ Замок та околиці знаходилися під управлінням воєводи Амадея Фінти.
    З 1328 року Замок переходить в управління до графів Другетів і залишається під ним аж до XVII століття. У 1644 році бунтівний воєвода Ракоці вигнав з фортеці війська Другетів і частково зруйнував зовнішні зміцнення.
    З 1711 року Невицький замок перейшов в державне управління і залишався в забутті більше двохсот років. У 1923 році будівля була визнана історичною цінністю, були проведені відновлювальні роботи, також був відновлений дерев'яний каркас даху оглядової вежі. У 1939 році фортеця знову послужила за своїм прямим призначенням. Близько 4 години стримували натиск угорської армії відступаючі чеські вояки. При цьому фортеця знову отримала значні пошкодження. Боязкі спроби реставрації проводилися в з 1960 по 1970 роки, однак це трохи призупинило руйнівні процеси. Наразі замок перебуває в аварійному стані

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору