ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород попрощався із загиблим в АТО Давидом Гамсахурдією (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    В Ужгороді поховали Героя АТО

    12 жовтня Закарпаття прощалося зі своїм геройськи загиблим сином – Давидом Гамсахурдією.

    В обласному центрі, біля облмуздрамтеатру, відбулося скорботне вшанування пам’яті військовика, який отримав важкі осколкові поранення під час обстрілу позицій українських військ біля шахти Бутівка.
    Давидові було лише 26 років. Уродженець Сухумі, він став нашим земляком – закарпатцем, бо більшу частину свого життя мешкав на Ужгородщині – у селах Анталовці та Холмці. Будучи справжнім патріотом України, не ховався за спинами інших, не шукав шляхів уникнення служби в АТО, а з власної волі опинився у гарячій точці нашої Батьківщини.
    1632-1.jpg
    1632-2.jpg
    16 вересня солдат 128-ї гірсько-піхотної Закарпатської бригади був важко поранений. Лікарі три тижні боролися за його життя, намагаючись витягнути з коми. Увесь цей час життя Давида підтримував апарат штучного дихання. Хлопець втратив багато крові, осколки міни пройшли через голову, розтрощили хребет та зламали стегнову кістку. Медики провели Давидові 4 операції та готували його в майбутньому до операцій на хребті. Волонтери – мешканці Дніпра здавали кров, намагаючись повернути до життя героя, допомагали родині нашого земляка. Попри усі зусилля, 8 жовтня, у лікарні ім. Мечникова в Дніпрі, Давид Гамсахурдія помер.
    Розділити непоправне горе із мамою Давида Тетяною Гамсахурдією, яка свого часу разом із родиною втекла з Абхазії, рятуючись від розв’язаної росіянами війни, прийшли його бойові побратими, близькі, знайомі, друзі, мешканці Ужгорода та краю.
    Тіло геройськи загиблого Давида Гамсахурдії з почестями пронесли через місто і поховали на Пагорбі Слави в Ужгороді.
    Вічна пам’ять Герою!
    Оксана ДУДАШ, Ужгород. Фото Василя Ільницького

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору