ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Видача ID-паспортів офіційно стартувала в Україні

    29 березня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    З 1 жовтня введений новий український паспорт у вигляді ID-карти.

    З 1 жовтня введений новий український паспорт у вигляді ID-карти. Головний мотив - безпека: такі документи найбільш захищені від підробок, ними зможе скористатися тільки власник.

    - Старий наш паспорт - це книжечка, в яку вклеєна фотографія, - пояснив глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк. - Фотографія легко переклеювати. На відміну від паспорта-книжечки, на пластиковій картці фотографія знаходиться всередині пластику, її переклеїти або якось змінити неможливо. Там досить багато ступенів захисту, в тому числі тактильна - по ній можна провести руками, так само є спеціальні захисні гравірування елементи. Так само на картці є чіп, практично такий же, що знаходиться в кожному мобільному телефоні, банківській картці. На ньому записана вся необхідна інформація про людину, плюс інформація для захисту самої карти. Сама карта видається на підставі електронної бази даних, а не паперових носіїв, як це було раніше. Тому будь-які маніпуляції з пластиком вже неможливі.
    Основна його відмінність від нинішнього паспорта полягають в тому, що видаватися громадянам України він буде не з 16, а з 14 років. Термін дії - чотири роки. Після 18-ти документ буде видаватися на 10 років. Перший паспорт у формі картки оформляється тільки за місцем проживання безкоштовно.
    При цьому, старі паперові паспорти обмінювати в терміновому порядку не потрібно.
    - Все паспорти, видані раніше, діють, - говорить Максим Соколюк. - Тому насильно ніхто нічого змінювати не буде. Тим більше, що ми запланували цей перехідний термін на 4 роки. Люди, які звертаються (втратили свої документи, яким виповнилося 25, 45 років), їм будуть пропонувати змінювати на паспорт на ID-карту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору