ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як відрізнити фальшиві купюри від справжніх?

    20 квітня 2024 субота
    136 переглядів
    Закарпаття. Безпечніше купувати валюту у відділеннях банків

    В Україні збільшилася кількість підроблених доларів і євро, що надійшли в обіг, тому при покупці або обміні валюти слід звертати увагу на головні відмінні риси справжніх купюр, а також здійснювати ці операції тільки в банках.

    Про це заявила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.
    "Безпечніше купувати валюту у відділеннях банків. Банк відповідальний за купюри, які продає і приймає. Касовий вузол оснащений всією необхідною технікою і відеокамерами, тому довести факт купівлі-продажу валюти не проблема. По-друге, ви отримуєте квитанцію, яка також підтверджує факт покупки продажу. Купуючи валюту з рук, неможливо перевірити її на відповідному обладнанні. Відомо чимало випадків, коли фальшивки перемішували зі справжніми купюрами. Навіть перевіривши кілька, немає впевненості, що інші будуть справжніми ", - розповіла вона.
    Другий важливий момент - це рельєфний текст, а це практично всі написи на купюрах. Опуклою повинна бути саме краска.Также експерт радить українцям звертати увагу на водяні знаки. За її словами, справжній водяний знак відрізняється від фальшивого розпливчастими контурами, при цьому в цілому малюнок повинен бути чіткий. Нерідко фальшивомонетники роблять купюру не з «нуля", а піднімають номінал більш дрібної купюри. Відрізнити таку ?? фальшивку можна по водяному знаку, який буде відрізнятися від зображення на лицьовій стороні.
    Крім того, до складу євро входить бавовна. а до складу доларів - бавовна і льон. Завдяки цьому гроші є досить хрусткими, але щільними. Тому випадково їх надірвати або стерти з них фарбу досить проблематично.
    Коробкова зазначила, що особливу увагу потрібно приділяти номеру купюри. На доларовій банкноті має бути вісім цифр і одна або три літери, в залежності від року випуску. Перша буква і контрольна цифра, яка відповідає номеру цієї букви в латинському алфавіті, позначають один з дванадцяти федеральних резервних банків, які друкують американську валюту (від А до L).
    На євро повинні бути присутніми одна буква і одинадцять цифр. Буква відповідає країні походження купюри.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору