ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сусідка Закарпаття сьогодні вирішує, чи підтримувати план Євросоюзу щодо мігрантів

    25 квітня 2024 четвер
    77 переглядів
    Що вирішать сусіди-угорці на референдумі у неділю, 2 жовтня?

    Сьогодні, 2 жовтня, близько восьми мільйонів угорців голосуватимуть на референдумі за те, чи підтримують вони план Європейського Союзу з переселення біженців, який зобов'яже Угорщину прийняти частину мігрантів без схвалення парламенту.

    Голова Національного виборчого штабу Pálffy Ilona в суботу на прес-конференції заявила: щоб референдум був визнаний дійсним, в неділю на виборчі дільниці повинні прийти 4,136,313 виборців, повідомляє myhungary.net.

    Pálffy Ilona також зазначила, що у вихідні дні будуть відкриті всі адміністративні вікна країни, які будуть вирішувати питання відновлення або видачі посвідчення особи тим, хто втратив, а також проводити заміну застарілих документів.

    За даними Національного виборчого бюро, для проведення національного референдуму буде відкрито 10 331 виборчих дільниць. Кожен виборець повинен був отримати повідомлення про те, де голосувати. А ті, хто не отримав повідомлення, може отримати інформацію з Інтернет-ресурсу www.valasztas.hu. Тим часом, правозахисники закликають скасувати "негуманний" референдум в Угорщині щодо плану ЄС з переселення біженців відповідно до системи квот.

    Відповідну заяву, яку підтримали 22 організації, розміщено на сайті Угорського Гельсінського комітету.

    "Ми вирішили почати кампанію, щоб визнати референдум недійсним, оскільки він не дозволяє просування наших спільних цінностей, він не має сенсу і є негуманним», - йдеться в заяві громадських організацій.

    На сайті адміністрації президента Угорщини зазначено, що питання, яке виноситься на референдум, звучить так: "Чи хочете ви, щоб Європейський Союз прописав обов'язкове розселення неугорських громадян в Угорщині без згоди парламенту?".

    Нагадаємо, план ЄС щодо розселення 160 тисяч біженців був прийнятий восени минулого року.

    Деякі країни ЄС категорично не погодилися з таким підходом. Зокрема, Угорщина, як і Словаччина, оскаржила квоти на мігрантів в Суді ЄС.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору