ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті пройшов кулінарний етно-фестиваль "Смажений баранчик" (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    79 переглядів
    Закарпатський кулінарний етно-фестиваль "Смажений баранчик".

    В останню неділю місяця в одному із найнеймовірніших сіл України - Лазещині, що на високогірній Рахівщині, - пройшов карпатський кулінарний етно-фестиваль по приготуванню баранини на відкритому вогні - «Смажений баранчик».

    Проходив етно-фестиваль посеред біля підніжжя мальовничих гір Петроса і Говерли. Святкове дійство відбулося вперше, організатор фестивалю - відомий гуморист Ігор Іванків.
    Одна з основних складових свята - приготування різноманітних страв із баранини на відкритому вогні. Варто додати, що за твердженням науковців баранина надзвичайно корисна для організму людини. Вона - джерело цінного білку. Жиру в баранині менше ніж у свинині майже в три рази, а холестерину – в чотири рази. Бараняче м’ясо містить різноманітні вітаміни, в той час, як його калорійність невисока. Це дієтичний продукт, що легко засвоюється та дуже корисний для здоров’я.
    Шістнадцять команд кухарів-аматорів, професійних кухарів під супровід народної та естрадної музики, змагалися у кулінарній майстерності та готували страви з баранини на відкритому вогні під час етно-фестивалю «Смажений баранчик». Серед учасників - команда відомого закарпатського ресторану «Деца у нотаря», яку очолював закарпатський гуморист Павлом Чучка, команда родини Мамедових - представників Об’єднаного Конгресу азербайджанців України у Львові, команда кухарів-аматорів з Румунії на чолі з українським поетом-гумористом Дмитром Коренюком, а також місцеві команди кухарів-аматорів з Великого Бичкова, Ясіня та інших сіл Рахівщини.
    Аж до вечора перед гостями фестивалю виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні виконавці, зокрема гості проекту Ігора Іванківа «Запросити маю честь» - Василь Михайлович, «Гуцул хуліган» Василь Мельникович, Вікторія Ватащук, гурт «Будьмо», дует «Гардамани», народна артистка України Лілія Сандулеса та інші. Завершився фестиваль пізно ввечері.
    Кулінарними шедеврами кухарі безкоштовно частували гостей, які з насолодою ласували приготовленими на свідому повітрі стравами. За участь у кулінарному етно-фесті команди-учасники отримали подяки від народного депутата України Василя Петьовки. Відзначили учасників також і за майстерність у приготуванні страв з баранини. Зі свого боку кухарі кажуть: готові взяти участь у цьому кулінарному конкурсі і наступного року. Фестиваль «Смажений баранчик» - ще одна гастрономічна принада для туристів, які зможуть заново відкрити для себе закарпатську кухню.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору