ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Свято спорту і здоров’я освітян Закарпаття відбулося в Ужгороді (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    77 переглядів
    Ужгород. Нагороди Спартакіади освітян Закарпаття.

    На старт фінальних змагань вийшло близько 900 учасників з 17 команд районів і міст області.

    XIV обласна спартакіада працівників закладів та установ освіти Закарпаття відзначалася високою масовістю. На різних етапах спартакіади в ній взяли участь близько 10 тисяч освітян. На старт фінальних змагань вийшло близько 900 учасників з 17 команд районів і міст області. У проведенні спартакіади організаторам допомагала обласна організація ФСТ «Україна» (голова Василь Марків).
    Учасників спартакіади привітали заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Атілла Штерр, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан, голова облпрофради Володимир Фленько. На церемонії відкриття Віталій Ерфан вручив Тетяні Повханич відзнаку за особистий внесок у розвиток фізкультури і спорту.
    Під час відкриття спартакіади були вручені нагороди переможцям спортивних ігор школярів області у 2016 році – спортсменам міста Ужгорода, Тячівського та Ужгородського районів.
    Результати змагань фіксувала головна суддівська колегія на чолі з головним арбітром – суддею Національної категорії Анатолієм Плехановим. До традиційних видів додалися декілька нових, й, зокрема, кульова стрільба, плавання та перетягування канату. На бігових доріжках, ігрових майданчиках, у плавальному басейні тривала запекла боротьба, а тепла погода лише сприяла спортивному освітянському завзяттю.
    Переможцями в окремих видах стали: у настільному тенісі, шахах, легкій атлетиці та сімейних стартах – освітяни м. Мукачева, у волейболі серед жінок та чоловіків, плаванні та перетягуванні канату – працівники освіти м. Ужгорода, у міні-футболі та кульовій стрільбі – спортсмени Тячівського району, шашках – Виноградівського, гирьовому спорті – Міжгірського, дартсі – Ужгородського районів.
    Високі результати були показані і в індивідуальній першості. У легкій атлетиці перемогу здобули: у бігу на 60 метрів серед жінок віком до 35 років – Ірина Мокан (Тячівський район), а понад 35 років – Ольга Ловза (Хустський район), на 100-метрівці у чоловіків віком до 40 років – Святослав Апшай (Виноградівський район), а понад 40 років – Василь Папіш (м. Мукачево).
    У шашках кращими виявилися Галина Віхніна (м. Ужгород) та Володимир Шопа (Мукачівський район), а у шахах – Ганна Шімон (м. Мукачево) і Василь Данашевський (Мукачівський район). У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг. кращий результат показав Олександр Коложварі (Виноградівський район), до 90 кг. – представник Міжгірщини Анатолій Ільницький, понад 90 кг. – Василь Діус (Мукачівський район). У настільному тенісі традиційно найсильнішими стали Інга Єрхова (Перечинський район) та Золтан Сіладі (Виноградівський район). В дартсі найвлучнішим був Сергій Баркасій (Ужгородський район), а в кульовій стрільбі – Ростислав Станко (Тячівський район). Кращі результати з плавання показали Любов Капчук (Рахівський район) та Олег Ковган (м. Ужгород).
    Призери в індивідуальному заліку нагороджені медалями та дипломами, а команди в окремих видах – дипломами організаторів. Крім того, усі діти-учасники змагань із сімейних стартів отримали подарунки від обласної організації профспілки працівників освіти і науки. ЇХ вручили голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич, головний суддя спартакіади Анатолій Плеханов, голова облорганізації ФСТ «Спартак» Василь Марків.
    За підсумками усіх 12 видів спорту ХIV обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття перше місце в загальнокомандному заліку завоювала збірна команда міста Мукачева (начальник управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради Катерина Кришінець-Андялошій, голова міської організації профспілки Христина Михайлова). Другим призером стала збірна команда міста Ужгорода (начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, голова міської організації профспілки Михайло Мегеш), бронзу вибороли минулорічні переможці змагань – освітяни Свалявського району (начальник відділу освіти Свалявської райдержадміністрації Едіта Грабар, голова районної організації профспілки Наталія Власик). До шістки кращих також увійшли спортсмени Ужгородського, Рахівського та Виноградівського районів.
    На ФОТО:
    - нагороди Спартакіади;
    - на легкоатлетичній доріжці;
    - хто сильніший у перетягуванні каната?
    - нагородження переможців;
    - переможці спартакіади – освітяни міста Мукачева.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору