ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілки Закарпаття за виплату заробітної плати працівникам державних органів у повному обсязі

    29 березня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Закарпатська облпрофрада повідомляє..

    Президія Закарпатської облпрофради (голова Володимир Фленько) прийняла звернення до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

    У зверненні, зокрема, говориться: «Президія Закарпатської обласної ради профспілок, обласна, міські і районні організації профспілки працівників держустанов глибоко стурбовані ситуацією, що склалась із виплатою в повному обсязі заробітної плати працівникам державних органів нашої області з урахуванням нових норм оплати праці, визначених Законом України «Про державну службу», який набрав чинності з 1 травня 2016 року.
    Станом на 1 липня 2016 року Держказначейська служба зафіксувала кредиторську заборгованість за заробітну плату працівникам місцевих державних адміністрацій Закарпатської області в сумі 4,8 мільйона гривень. До 1 вересня заборгованість збільшилася ще на 3,5 мільйона гривень (або на 72,9%) і становить 8,3 мільйона гривень, із яких прострочена кредиторська заборгованість складає 615,7 тисячі гривень.
    Нині держслужбовцям Закарпаття фактично немає чим виплачувати зарплату. В більшості державних установ набуває системного характеру практика надання «примусових» відпусток державним службовцям без збереження заробітної плати та переведення працівників на роботу у режимі неповного робочого часу. Мають місце несвоєчасні виплати допомоги на оздоровлення під час надання щорічних відпусток, виплати відпускних коштів частинами тощо.
    Причиною цього є те, що видатки на виплату заробітної плати в теперішніх потребах не закладені в Державному бюджеті України на 2016 рік. Існуюча ситуація стосовно оплати праці державних службовців негативно впливає на сприйняття ними суті реформи державної служби, призводить до відтоку кваліфікованих кадрів. Крім того, за невиплату зарплати до керівників застосовуються штрафні санкції, передбачена й кримінальна відповідальність за це порушення».
    Враховуючи ситуацію, що склалася, президія Закарпатської обласної ради профспілок звернулася до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням дати відповідні доручення щодо вжиття невідкладних заходів для виділення місцевим бюджетам Закарпатської області, а також державним установам, що фінансуються з Державного бюджету, додаткової дотації на виплату заробітної плати державним службовцям нашого краю згідно норм нового Закону України «Про державну службу».

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору