ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Ужгородщині провели фестиваль «Добронська паприка» (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    82 переглядів
    Ужгородська райрада повідомляє...

    Ужгородський район – багатонаціональний край, а відтак багатий на різні традиції, обряди та звичаї, де в мирі та злагоді проживають угорці, словаки, українці, румуни та інші національності.

    Після дворічної перерви, районна влада вирішила активізуватися та провести 18 вересня районний фестиваль угорського мистецтва "Добронська паприка".
    Фестиваль проводився з метою розвитку угорського та українського самодіяльного мистецтва, відтворення та популяризації народних звичаїв та обрядів, встановлення тісних стосунків між колективами художньої самодіяльності району.
    В урочистому святкуванні районного фесту взяв участь голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак, заступник голови районної ради Степан Мацко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Юрій Фрінцко, депутат районної ради Андрій Кушнірук та інші. Степан Янович привітав присутніх із святом та вручив Малодобонському сільському голові Емберу Балажу Грамоту районної ради за організацію проведення фестивалю.
    Присутні та гості свята мали змогу придбати традиційну "добронську паприку", яку вирощує майже кожен господар. Колективи художньої самодіяльності Ужгородського району демонстрували гостям свята свою творчість.
    Проведення подібного роду фестивалів в Ужгородському районі дає можливість зрозуміти кожному, що незважаючи на національну приналежність ми є єдиним українським народом., прес-служба Ужгородської райради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору