ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Крайові обранці офіційно зміцнять партнерство між Закарпаттям та німецьким округом Верхня Франконія

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Прес-служба Закарпатської облрада повідомляє...

    На розгляд обласних депутатів підготовлено та оприлюднено проект рішення про затвердження програми співробітництва між Закарпатською областю (Україна) та округом Верхня Франконія (Німеччина), підписану 3 серпня 2016 року в м. Гольдкронах головою обласної ради Михайлом Рівісом та головою загальних зборів округу Верхня Франконія Гюнтером Денцлером.

    Даний документ пропонується затвердити під час пленарного засідання четвертої сесії облради.
    У пояснювальній записці йдеться, що дана програма діятиме на 2016-2018 роки, підготовлена і підписана на основі Угоди про міжрегіональне партнерське співробітництво між Закарпатською обласною радою (Україна) та окружними зборами округу Верхня Франконія (Федеративна Республіка Німеччина), укладеної у 2001 році.
    Програма передбачає конкретні заходи та напрями, які планується здійснити у визначений термін з метою вирішення питань, що становлять спільний інтерес. Зокрема, мова йде про активізацію інвестиційного співробітництва, встановлення ділових контактів та співпраці між бізнесовими структурами; сприяння підвищенню ефективності використання наявного туристично-рекреаційного потенціалу двох регіонів; проведення низки культурно-мистецьких закладів тощо.
    Документом передбачено, що сторони підтримуватимуть встановлення між містами та іншими населеними пунктами, установами освіти, культури, охорони здоров’я і художніми колективами Закарпатської області та округу Оберфранкен побратимських відносин, підписання між ними відповідних угод в рамках проекту «Комунальне партнерство з Україною», сприятимуть обміну делегаціями представників бізнесових структур з питань залучення інвестицій та розвитку взаємних економічних зв’язків (наприклад, через надання інформації про контактні дані та відповідних фахівців), отриманню відповідних коштів, у тому числі від ЄС або організації „Servicestelle Kommunenin der Einen Welt“, для реалізації спільних проектів.
    Програмою також намічено проведення ряду спільних заходів у сфері освіти, культури, спорту, туризму, охорони здоров’я та інше, що сприятиме також задоволенню національно-культурних потреб німецької меншини Закарпаття. З часу підписання програми німецька сторона уже надала гуманітарну допомогу Ужгородській міській клінічній лікарні, поставивши їй відповідне медичне обладнання.
    Реалізація програми сприятиме активізації участі сторін у програмах, які спрямовані на розвиток українсько-німецького транскордонного співробітництва, залученню фінансових джерел Європейського Союзу.
    Прес-служба Закарпатської облрада

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору