ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Унікальний весільний фестиваль проведуть на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    Обряд викупу „молодої“пройде в її рідному селі Колочаві.

    Свято відбуватиметься в кількох локаціях.

    На Закарпатті з ініціативи голови ОДА Геннадія Москаля засновують новий етнофестиваль “Закарпатська свальба”, на якому відтворять найкращі традиції закарпатських весіль. Про це проінформували у прес-службі Закарпатської ОДА.
    Видовищне та колоритне одруження вперше відбудеться наступної неділі, 18 вересня, в двох районах області — Міжгірському й Тячівському, які об’єднує новозбудована дорога з с. Колочава (Міжгірщина) до с. Німецька Мокра (Тячівщина).
    “За задумом організаторів, наречена буде з села Німецька Мокра, а наречений — із Колочави. Свято відбуватиметься в кількох локаціях. До прикладу, один із найвеселіших елементів весільного обряду — викуп „молодої“ — пройде в її рідному селі, а музичний супровід забезпечать троїсті музики”, — зазначив Г.Москаль.
    Весільний кортеж із вершників на конях, бричок та возів проляже по новозбудованій дорозі між Німецькою Мокрою та Колочавою, саме ж весілля у традиційному закарпатському стилі відбудеться у Колочаві в музеї під відкритим небом “Старе село”.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости