ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Персональна виставка картин Сергія Біби відкрилася в Ужгороді (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    113 переглядів
    Ужгородський художник Сергій Біба.

    У День знань ужгородський художник Сергій Біба поділився своїми знаннями в галузі живопису з учнями.

    В актовому залі Ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступені №4, відкрилася персональна виставка творів митця. Автор репрезентував кількадесят полотен, які, як він відзначив, ще ніде не експонувалися.
    Виставка відбулася під патронатом Генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді ( Генеральний консул – Янка Буріанова). З вітальним словом виступили голова обласної культурно-освітньої організації «Матіца словенска» на Закарпатті Йосип Гайніш та голова Товариства словацьких митців Закарпаття Міхаел Пийтер.
    Ужгородський художник Сергій Біба – один із найяскравіших представників абстрактного мистецтва краю. Його художній почерк легко впізнаваний, манера письма оригінальна. Композиції митця вишукані, багаті на інтонації, кольорова гама має широкий спектр відтінків. У своїх роботах він сміливо експериментує з фактурою та кольором, досягаючи разючих ефектів. Створені ним полотна дуже настроєві, пробуджують певні емоції, формують настрій. Одних вони заспокоюють, налаштовують на філософський лад, змушують замислитись над сенсом життя, спонукають до еротичних фантазій, а інших дратують.
    Біографічна довідка
    Сергій Юрійович Біба народився 19 листопада 1966 року у селі Кушниця Іршавського району Закарпатської області. У 1967 році батьки переїхали до Ужгорода. Навчався у художній студії Золтана Степановича Баконія. У 1985 році розпочав свою творчу діяльність. Член Національної спілки художників України з 1995 року. Учасник багатьох обласних, республіканських та міжнародних виставок, пленерів, симпозіумів. Провів сім персональних виставок, три з них – за кордоном. Його твори знаходяться у музеях, галереях, приватних колекціях України, Росії, Словаччини, Чехії, Польщі, Угорщини, Румунії, Югославії, Німеччини, Голландії, Італії, Швейцарії, Австрії, Данії, Ізраїлю, Японії, США.
    Володимир Мишанич
    Фото Оксана Штефаньо

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору