ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Розгляд "мукачівської справи" знову перенесли (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    64 переглядів
    Засідання суду по "мукачівській справі" тривало більше двох годин.

    Вчора у Мукачівському районному суді мало відбутися продовження підготовчого засідання у резонансній справі "стрілянини 11 липня".

    Засідання таки тривало більше двох годин, але, по суті, не відбулося.

    Майже відразу після тривалих процесуальних дискусій було вирішено перенести засідання - адже з незрозумілих причин не з'явилися "постраждалі". Коли ж суд запитав сторону звинувачення про те, чому не забезпечено їх участь, прокурор надав заяви про згоду, що суд може проходити без їх участі. Втім, з-за очевидних порушень (заяви написані "під копірку" і не завірені належним чином) навіть сторона захисту клопотала, що так проводити судове засідання не можна.

    Потім суд запропонував "розглянути питання розгляду продовження запобіжного заходу". Тут теж виникли дискусії. Іноді - досить емоційні. Захист наполягав, що подальше (вже більше року) утримання під вартою недоцільно і необгрунтовано. Звинувачення - говорило про "ризики". На це апелювали обвинувачені. Пряма мова - на відео.



    Також, маючи слово, обвинувачені Родіон Горбенко і Володимир Бурчачи, у яких складні поранення (а Бурчачи взагалі не ходить), заявили про ненадання медичної допомоги та відсутності можливостей для відновлення здоров'я під час укладення. Стан за перебування в ізоляторі погіршується, і з-за затягування справи (обвинувальний вирок повертали через його невідповідність закону, засідання раз переносять), Бурчачи дорікнув цим прокурорам. Як зазначив Володимир, він не повинен на все життя залишитися калікою тільки тому, що прокурори не вміють працювати.


    Суддівська колегія під головуванням судді Носова тривалий час перебувала в нарадчій, а вийшла з таким вердиктом: перенести засідання на 9 вересня (о 9.30, Мукачівський міськрайонний суд, корпус на Шевченка).

    А ось рішення обурило присутніх на засіданні. Суд постановив продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на два місяці. Втім, обійшлося без конфліктів і сутичок, навпаки - в залі, щоб підтримати обвинувачуваних, заспівали гімн України. Але не без курйозу. Прокурор Шененко, керівник групи представників обвинувачення, ймовірно, не був повідомлений, що слухати один з державних символів України слід не сидячи, а стоячи ... Після того, як йому цим дорікнули, прокурор ... викликав поліцію.

    В подальшому розгляду в "мукачівському справі" мають всі підстави бути більш резонансними і багатолюдними.

    А ось як прокоментував це засідання представник захисту обвинувачених правосекторовцев - адвокат Роман Бухтояров.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору