ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський різьбяр знову репрезентував свої роботи у Хорватії (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    90 переглядів
    Хорватія. Роботи Костянтина Ковгана на Днях культури русинів-українців.

    Щороку, протягом кількох десятиліть поспіль, в Хорватії проводяться Дні культури русинів-українців.

    Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури вже кілька років плідно співпрацює з Товариством русинів-українців Хорватії «Рушняк», яке очолює Владо Провчі. Справжній патріот своєї прабатьківщини він систематично організовує різні культурно-мистецькі акції за участі українців з різних куточків держави. Особливо тісні дружні стосунки у нього склалися із митцями Закарпаття.
    Цього року, як, до слова, і минулого, в рамках відзначення Днів культури русинів-українців, окрім концертної програми, відбулася виставки робіт ужгородського різьбара Костянтина Ковгана. Експозиція його робіт була розгорнута на площі в Матуї, Опатія. Майстер репрезентував свої рельєфи на народну тематику, а також круглу скульптуру. Його вироби, як відзначив організатор виставки Владо Провчі, користувались жвавим зацікавленням відвідувачів виставки, адже вони оригінальні й самобутні, демонструють близьку їм культуру.
    На виставці також були представлені вироби українських майстрів народних художніх промислів та декоративно-прикладного мистецтва з власної колекції пана Владо.
    Володимир Мишанич

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору