ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські жінки охоче підписують контракт зі Збройними Силами України

    19 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Вже сотня закарпаток добровільно зголосилася на службу в ЗСУ

    Наразі кількість жінок-жительок Закарпатської області, котрі вирішили обрати для себе цю нелегку професію, сягнула сотні.

    Саме така кількість бажаючих звернулися до ОВК із бажанням підписати контракт із ЗСУ.

    Тим не менш, підписати контракт та розпочати службу вдалося тільки половині з них, - повідомляє Ужгород нет «Бажаючиї є достатньо багато, але тут треба зрозуміти алгоритм. Військовий комісріат проводить попередній відбір. Дівчина визначає спеціальність, ми даємо перелік військових частин, у якій є ця спеціальність і після цього дівчина їде на розмову у цю конкретну частину. Вже там буде вирішуватися, чи буде підписаний контракт», - пояснив на нещодавньому брифінгові заступник голови Закарпатського обласного військового комісаріату, полковник Олег Мороз.

    За словами полковника Мороза, особливістю нової контрактної служби у Збройних Силах України є те, що Міністерство офіційно суттєво розширило перелік військових спеціальностей, на які можуть претендувати представниці прекрасної половини людства. Так, нині закарпатка може стати не лише військовим медиком, але й, наприклад, снайпером чи зв’язківцем. Раніше ці спеціальності були доступні тільки чоловікам.

    За словами військових, для того щоб офіційно отримати право нести подібну службу, жінка повинна пройти спеціальну перевірку своїх фізичних можливостей та морально-психологічного стану.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору