ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття цьогоріч вже відвідали майже півмільйона туристів

    29 березня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    Туристична привабливість Закарпатської області зростає.

    Туристична привабливість Закарпатської області зростає. Про це свідчать дані, опрацьовані департаментом економічного розвитку і торгівлі ОДА.

    Згідно з поданими даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів, суб’єктами підприємницької діяльності, національними парками та музеями краю в області за перше півріччя 2016 року побували понад 480 тисяч гостей.

    У порівнянні з попереднім роком ріст дуже суттєвий. Лише на 22,5% зросла кількість туристів, які взяли розміщення в готелях та закладах санаторного типу. Крім того, згідно поданої інформації, відрахування до бюджетів всіх рівнів зросли на 137 % (склали 50 мільйонів 104 тис. грн.). Лише туристичний збір, який є місцевим податком і зараховується до відповідного міського чи сільського бюджету, склав 877,5 тис. грн. (ріст склав 55% у порівнянні з 2015 роком). Найбільші суми туристичного збору за січень-червень 2016 року надійшли до бюджету Свалявщини – 201 тис. грн., Берегівщини – 88 тис. грн., Воловеччини – 62 тис. грн., Рахівщини – 40 тис. грн. Водночас, практично всі райони краю показали ріст цього показника.

    За інформацією Державної прикордонної служби, кордон із Закарпаттям найчастіше пересікали туристи з Угорщини, Словаччини, Румунії, Сербії,Німеччини, також в область повернулися білоруські туристи.

    Значно зросла популярність термальних джерел області серед туристів та гостей Закарпаття з метою оздоровлення та відпочинку.

    Взагалі, за шість місяців 2016 року сплата з надання туристичних послуг суб’єктами туристичного ринку до бюджету області зросла порівняно з відповідним періодом минулого року на 55 %, тобто на 311 тис. грн.

    За результатами травневого дослідження, проведеного управлінням туризму та курортів департаменту, найбільшою популярністю серед туристів користуються екскурсії та фестивалі, оздоровчо-рекреаційний та сімейний види туризму.

    Наразі, заповідні та природні території нашого краю відвідало за півроку близько 50 тис. осіб., та 259 тис. осіб. прийняли за цей період краєзнавчі, історичні, художні, меморіальні музеї краю, повідомляють в управлінні туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору