ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські лозоплетільники пригрозили перекрити дорогу - через перейменування вулиці

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    “Калхозники”, - прокоментував "протестний" лист ізян голова ОДА Г.Москаль.

    На адресу голови Закарпатської ОДА надійшов лист від жителів села Іза Хустського району, в якому вони висловили своє невдоволення перейменуванням вулиці Колгоспної на Юліана Ревая, йдеться у повідомленні на персональному сайті Геннадія Москаля

    “Просимо залишити без змін вулицю Колгоспну. Або ми залишаємо за собою право перекрити дорогу Міжгір’я-Хуст безстроково”, - зазначено у листі.
    Лист підписали 45 осіб.
    "Юліан Ревай був прем’єр-міністром Карпатської України, жив і працював у Хусті (за 2 кілометри від Ізи). Це один із найвизначніших діячів Закарпаття, в Ізі бував неодноразово. Тому вулицю Колгоспну, яка підпадає під дію закону про декомунізацію, у березні цього року я своїм розпорядженням перейменував на честь Ю.Ревая. Самі ізяни змінити прокомуністичні назви не захотіли, хоча мали для цього дев’ять місяців. І ось тепер такий лист. У деяких людей комуністична пропаганда наскільки в’їлася в свідомість, що вони ладні за неї перекривати вулицю. З одного боку, колгосп, який стільки біди приніс закарпатцям, а з другого — земляк-патріот Юліан Ревай, який боровся за Україну. Мене важко чимось здивувати, але ізянам це вдалося! Категорично заявляю, що ніякого перейменування на Колгоспну не буде. Хай перекривають дорогу, скільки влізе. “Калхозники”, - прокоментував лист Г.Москаль.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости