ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Апеляційний суд Закарпатської області розгляне справу 4-х представників "Правого Сектору"

    26 квітня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    Ужгород. Чи сидітимуть представники "ПС" і далі під вартою?

    Сьогодні, 8 липня, в Апеляційному суді, що в м. Ужгород (вул. Довженка, 7/3) о 10:00 буде засідання по "мукачівській справі".

    День обіцяє бути цікавим, адже винесено і питання підсудності (тобто, вибір суду, який буде розглядати справу по суті), і клопотання прокурорів про продовження терміну тримання під вартою правосекторівцям Володимиру Бурчі, Родіонові Горбенку, Сергієві Деяку та Романові Мунчаку. Попередній термін закінчується 11 липня.
    Таким чином, завтра в Ужгороді буде практикуватися своєрідне ноу-хау, адже зазвичай не прийнято, щоб клопотання про продовження запобіжного заходу розглядалося відразу в Апеляційному суді, оскільки це - друга після місцевих, ланка у системі судів України.
    До слова, суди по продовженню зазвичай збираються вчасно, навіть якщо йдеться про вихідний - підозрюваних доставляють, матеріали справи також. Чого не скажеш про апеляційні суди, котрі розглядають оскарження захисниками запобіжного заходу. Так, станом на сьогодні київський Апеляційний досі не спромігся розглянути ні оскарження вироку Печерського ні від 8 квітня, ні від 3 червня. Кого тепер хвилюють права ув'язнених?
    В Києві, наприклад, останній тиждень було популярним у розгляді інших політичних резонансних справ не доставляти підозрюваних до зали суду, окрім термінових випадків, як от продовження терміну тримання під вартою. 5 липня не доставили на суди азовця Станіслава Краснова та 12 торнадівців, 6 - бійця ДУК ПС Ольгу Шевельову (справа "Лісника"). Активісти "Комітету визволення політв'язнів" розповідають, що конвоїри не на камеру зізнавались, що доставки нема через побоювання народного бунту, як це було 2-3 липня під печерним судом (так серед активістів прийнято називати Печерський) з приводу ув'язнення айдарівця Валентина Лихоліта - "Баті".
    Отже, 8 липня, з 10-ї ранку влаштовуйтесь зручніше в приміщенні Апеляційного суду в Ужгороді і спостерігайте гастрольний тур театральної вистави під назвою "Правосуддя по-українськи".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору