ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ліки становлять лише третину бюджетних закупівель медичних установ

    20 квітня 2024 субота
    82 переглядів
    Закарпаття. Медустанови закуповують через систему ProZorro практично все

    Про це повідомляє ProZorro.

    Лікарські засоби та вироби медпризначення становлять не більше третини в номенклатурі закупівель, які здійснюють за кошти бюджетів медичні установи, повідомив член наглядової ради ProZorro, керівник торгового майданчика Zakupki.Prom.ua Микола Жандоров
    “Однією з відмінних рис електронних закупівель медичних закладів через систему ProZorro є те, що у них дуже широка номенклатура закупівель, вони закуповують практично все. Товарів медичного призначення в цих тендерах третина, а то й менше. При цьому переважна більшість торгів оголошуються на різноманітні продукти харчування і товари господарсько-побутового призначення”, – сказав він, аналізуючи тендери, які проводять клініки через систему ProZorro.
    Крім того, за словами М.Жандорова, ще однією особливістю закупівель медустанов є їх невеликий обсяг. “За кількістю тендерів їх багато, але по бюджету вони здебільшого дуже дрібні – до 35 тис. грн, а зустрічаються і торги на одну-дві тисячі і навіть на кілька сотень гривень”, – сказав він.
    При цьому експерт вважає, що такі дрібні закупівлі “не можуть принести помітну економію або показати високу ефективність, оскільки витрати часу, сил та інших ресурсів на проведення такої закупівлі у будь-якому випадку дуже великі в співвідношенні з отриманим результатом”.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору