ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Події 21 червня на Закарпатті визнані надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня

    28 березня 2024 четвер
    89 переглядів
    Руйнівні наслідки стихії на закарпатті допоможе подолати Київ?

    За інформацією, що надійшла до Закарпатської облради з адміністративно-територіальних одиниць області, станом на 22 червня руйнівні наслідки стихії зафіксовані у Виноградівському, Іршавському, Свалявському, Тячівському та Хустському районах, а також у місті Мукачеві.

    Як і зазначалося раніше, найбільше постраждали від стихійного лиха населені пункти Виноградівського району, зокрема у смт Королево пошкоджено понад дві тисячі житлових будинків.
    Ще вчора постійна комісія обласної ради з питань бюджету провела виїзне засідання у Виноградівському районі. За його результатами керівникам районів та міст, що зазнали негативного впливу стихії, рекомендовано невідкладно скликати позачергові сесії місцевих рад для вирішення питань, пов’язаних із ліквідацією її наслідків, а також створити відповідні комісії для вивчення завданих збитків населенню та об’єктам соціальної сфери.
    Крім цього, сьогодні регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала вчорашні події надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня.
    Також, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, з резервного фонду обласного бюджету з метою ліквідації наслідків стихійного лиха для Виноградівського району виділено один мільйон гривень, для Хустського – п’ятсот тисяч гривень.
    Тепер справа за комісіями з попереднього обстеження дворогосподарств, які повинні зафіксувати наслідки градопаду та скласти відповідні акти.
    Після отримання висновків цих комісій, обласна рада розгляне питання про додаткове наповнення резервного фонду обласного бюджету та подальше спрямування його на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.
    Окрім того, обласною радою готується звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія про необхідність надання цільової субвенції для ліквідації наслідків стихійного лиха у Закарпатській області.
    Виконавчий апарат Закарпатської обласної ради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору