ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна обурена відповіддю генсека РЄ щодо відсутності у доповіді інформації про порушення прав людини у Криму

    20 квітня 2024 субота
    79 переглядів
    Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

    Українська делегація у Парламентській асамблеї ради Європи висловила обурення щодо пояснення генерального секретаря Ради Європи щодо причин відсутності у щорічній доповіді про права людини інформації про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі.

    Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає УНН.

    Як пояснила І.Геращенко, "Сергій Соболєв поставив спільне від нашої української делегації питання Генсеку РЄ Т.Янгланду (на жаль, тільки він зміг задати запитання, інші потрапили в хвіст списку): як так трапилося, що в щорічній доповіді Генсека про права людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі, жодної згадки про тортури і арешти кримських татар, заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку".

    "На нашу думку, Янгланд дав жахливу і цинічну відповідь! Він заявив, що начебто інформація про стан з правами людини в окупованому Криму і Донбасі не увійшла в щорічну доповідь про права людини...., тому що в цю доповідь включається інформація , що отримана від спеціальних моніторингових місій РЄ і тд. А так як до Криму і Донбасу ніякі місії минулого року не допускалися, то і ніяка інформація в доповідь не увійшла! Це просто жахіття! Відповідав він дуже невпевнено, і його позиція викликає обурення. Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані території - то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією", - написала І.Геращенко.

    Раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що ситуація в Парламентській асамблеї Ради Європи дуже непроста. Росія задіює значні ресурси і працює з політичними групами, ми відчуваємо зміну позицій, пом'якшення риторики, заклик повернути росіян вже цього року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору