ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медики Закарпаття активно займаються фізичною культурою і спортом (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Спартакіада медиків Закарпаття: масовість і майстерність

    Особистим прикладом пропагуючи здоровий спосіб життя.

    Свідченням цього є їх високі результати в останні роки на всеукраїнських та обласних змаганнях. Черговим оглядом спортивних досягнень медиків стала XVІ обласна галузева спартакіада працівників охорони здоров’я та санаторно-курортних закладів, яка присвячувалася професійному святу – Дню медичного працівника.
    Завдяки організаторам – департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (директор Володимир Маркович) та обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок) на старт фінальних змагань у м. Ужгороді вийшли 44 команди – усього близько 1100 учасників. Допомагала організаторам у проведенні спартакіади обласна рада ФСТ «Спартак» (голова Микола Щадей).
    Усього до програми спартакіади було включено 15 видів спорту. Найбільше команд було в кульовій стрільбі – 36. У дартсі змагалися 31 учасник, в більярді – 28. На старт змагань з легкоатлетичного кросу вийшло 28 команд, настільного тенісу – 26, плавання – 24, міні-футболу – 22 команди тощо.
    Яскравою була урочиста церемонія відкриття спартакіади. Усі команди-учасниці пройшли маршем у складі спортивної колони, яка зайняла усю бігову доріжку ужгородського стадіону «Авангард». На чолі колони разом із прапороносцями – духовий оркестр Ужгородського державного музичного училища ім. Дезидерія Задора. Зі своїми командами у колоні – головні лікарі та голови профкомів медичних закладів та санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», багато з яких самі брали участь у спартакіадних стартах. Більшість команд – в єдиній спортивній формі різних кольорів, що додавало особливого колориту цьому спортивному дійству.
    Учасників спартакіади привітали голова оргкомітету спартакіади, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок, директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Володимир Маркович, голова облпрофради Володимир Фленько, начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан.
    Протягом майже усього дня на спортивних майданчиках міста Ужгорода точилася напружена спортивна боротьба спортсменів-медиків нашого краю. До суддівства на спартакіаді були залучені кращі спортивні арбітри Закарпаття, а головним суддею спартакіади був знаний фахівець, суддя Національної категорії, майстер спорту Анатолій Плеханов.
    У легкоатлетичному кросі та міні-футболі перемогу здобули спортсмени Воловецької ЦРЛ, в настільному тенісі і перетягуванні каната – обласної стоматполіклініки. У плаванні не було рівних команді обласної дитячої лікарні, в шахах – Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, в шашках – Перечинської райлікарні, у кульовій стрільбі – ОКТМО «Фтизіатрія». У дартсі кращим став Олег Бойко з обласного бюро судмедекспертизи, у більярді – Віктор Данкулич з Мукачівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, в сімейних стартах – родина Дубляк з Виноградівської районної лікарні. У волейбольному турнірі серед чоловічих команд перемогли спортсмени санаторію «Сонячне Закарпаття», а у жінок – ТОВ «Сузір’я» – санаторій «Квітка Полонини». У гирьовому спорті перше місце розділили спортсмени команд ОКТМО «Фтизіатрія» і Тячівської районної лікарні, а в армспорті – Воловецької ЦРЛ, обласної стоматполіклініки та Хустської районної лікарні.
    За підсумками спартакіади, найбільшу кількість призових місць завоювали команди Воловецької ЦРЛ (начальник відділу охорони здоров’я РДА Ольга Лопіт, головний лікар Василь Степанчук, голова профорганізації Ольга Копельчак), Мукачівської ЦРЛ (начальник відділу охорони здоров’я міської ради Любов Мандзич, головний лікар Ярослав Луп’як, голова профорганізації Омелян Решетар) – по 7 та обласної стоматполіклініки (головний лікар Ростислав Лесів, голова профорганізації Михайло Мідянка) – 5. А усього призерами спартакіади в окремих видах стали представники 21-го закладу охорони здоров’я та санаторіїв.
    Нагороди призерам спартакіади вручили голова оргкомітету, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок, головний суддя спартакіади Анатолій Плеханов, голова облради ФСТ «Спартак» Микола Щадей та інші члени оргкомітету.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної
    роботи Закарпатської облпрофради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору