ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатській митниці визначено 5 митних підрозділів для видачі сертифікатів EUR.1

    29 березня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Закарпатська митниця повідомляє....

    Для спрощення процедури видачі сертифікатів EUR.1, у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС визначено 5 митних постів та відділів (секторів) митного оформлення, що є місцями видачі сертифікатів, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробників.

    Протягом січня-травня 2016 року Закарпатська митниця ДФС видала 662 сертифікати форми EUR.1, які з 1 січня поточного року видаються безкоштовно.
    Варто зазначити, що відповідно до вимог п. 1 ст. 29 Глави 1 розд. IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, від 27 червня 2014 року (далі – Угода) кожна Сторона зменшує або скасовує ввізне мито на товари, що походять з іншої Сторони відповідно до Графіків, встановлених у Додатку 1-А до цієї Угоди. Статтею 26 Угоди встановлено, що положення цієї Глави застосовуються до торгівлі товарами, що походять з територій Сторін.
    Пунктом 1 ст. 16 Протоколу 1 до Угоди («Щодо визначення концепції «походження товарів» і методів адміністративного співробітництва») (далі – Протокол 1) визначено, що товари, які походять з Європейського Союзу, і товари, що походять з України, після ввезення до України чи Європейського Союзу, відповідно, підпадають під дію цієї Угоди за умови подання одного з таких документів:
    (а) сертифікату з перевезення товару EUR.1, зразок якого наведений у Додатку III до Протоколу 1; або
    (b) у випадках, визначених у ст. 22 (1) Протоколу 1, – декларацію, що надалі іменуватиметься «декларацією інвойс», надана експортером до інвойса, повідомлення про доставку чи будь-якого іншого комерційного документа, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати, текст якої наведений у Додатку IV до цього Протоколу.
    Сертифікат з перевезення товару EUR.1 має бути виданий митними органами країни експорту на письмову заяву експортера або, під відповідальність експортера, його уповноваженим представником. Для цього експортер або його уповноважений представник має заповнити сертифікат з перевезення товару EUR.1, а також бланк заяви, зразок якої наведений у Додатку III до Протоколу 1.
    Графа 2 сертифікату з перевезення товару EUR.1 «Сертифікат, що використовується у преференційній торгівлі між» є обов’язковою для заповнення експортером. При цьому в даній графі сертифікату з перевезення EUR.1 або в декларації інвойс зазначається повна назва «Європейський Союз» або скорочена назва «ЄС» преференційного походження товарів. Скорочена назва «ЄС» може бути вказана в документах про походження товарів однією з мов, якими складено Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
    Так, при ввезенні товарів на митну територію України у графі 2 сертифікату з перевезення EUR.1 або в декларації інвойс зазначається лише повна назва «Європейський Союз» або скорочена назва «ЄС» преференційного походження товарів.
    Ознайомитися з детальною інформацію про місця розміщення підрозділів Закарпатської митниці ДФС, що є місцями видачі сертифікатів, можна за посиланням: http://sfs.gov.ua/data/files/123933.pdf.
    Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору