ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державі повернули контроль за банкрутством "Закарпатполіметалів"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    Хто легально став ліквідатором "Закарпатполіметалів"?

    Ліквідатором ТОВ Закарпатполіметали Вищий господарський суд визначив незалежного арбітражного керуючого ГК Українські поліметали.

    Раніше арбітражний керуючий нібито обслуговував інтереси офшорної компанії Cengart, кредиторські вимоги якої є сумнівними і скасовані ряд рішень господарських та адміністративних судів України, які вступили в законну силу.
    "По суті основний кредитор є структурою, яка почала банкрутство єдиного золоторудного рудника України, шляхом переуступки йому права вимагати боргові зобов'язання від іншої офшорної компанії", - зазначив генеральний директор ДАК Українські поліметали після оголошення рішення суду Костянтина Лісничого.
    Відзначається, що Закарпатполіметали повністю переходить в законне русло і під контроль держави в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі та державної компанії Українські поліметали, якій належить майже 94% закарпатського підприємства.
    За словами Лісничого, в подальшому процедуру банкрутства підприємства контролюватимуть ДАК Українські поліметали, Берегівська місцева податкова інспекція, управління пенсійного фонду та управління фонду соціального захисту, як і передбачено чинним законодавством.
    У квітні в сюжеті 5 каналу повідомлялося, що активи інвесторів Закарпатполіметали, які були захоплені в часи колишнього президента України Віктора Януковича, повертаються законним власникам.
    Зазначалося, що люди, близькі до Партії регіонів, які мали спільний бізнес із структурами екс-мінстра МВС Віталія Захарченка, міняли один одного на посту ліквідаторів Закарпатполіметали, поки від підприємства не залишилася тільки діра в землі на місці золотодобувної шахти.
    "Обладнання і активи, придбання яких профінансувала британська компанія Ценгард Файненшл вартістю близько $ 5 млн безкарно розікрали і порізали на металобрухт", - говорилося в сюжеті телеканалу.
    Дії ліквідаторів комітет кредиторів на чолі з Ценгард Файненшл неодноразово намагався оскаржити в судах, але марно.
    Більш того, днями суддя Львівського апеляційного суду В. М. Гриців, незважаючи на вимоги кредиторів призначити ліквідатора, якому довіряють інвестори, своїм рішенням призначила Івана Гусара, діяльність якого пов'язують з інтересами депутата Сергія Березенко.
    І перше, що зробив Гусар на новій посаді - поставив під сумнів існування майнових прав основних кредиторів, якими досі є Ценгард Файненшл, ніж відразу ж викрив свої злочинні наміри щодо інвесторів.
    ЛIГАБiзнесIнформ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору