ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Російське посольство зобразило червоні зірки на могилах вояків царського війська у Чехії

    29 березня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Червоні зірки на могилах військових російської царської армії

    Чеські засоби інформації повідомили, що посольство Росії, реставруючи могили військових російської царської армії, зобразило на них замість хрестів червоні п’ятикутні зірки.

    Символи російської, а потім радянської Червоної армії, що почали вживатися після її створення 1918 року, тепер прикрашають на цвинтарі чеського міста Роудніце-над-Лабем могили двох російських військовополонених, що померли в лазаретах у цьому місті 1915 і 1917 років. Раніше на цих могилах були православні хрести з табличками з іменами померлих.

    Як каже дирекція цвинтаря, її увагу до цієї невідповідності привернули відвідувачі, що помітили комуністичні символи.

    За повідомленнями, посольство Росії в Чехії, що здійснило таку реставрацію, визнало, що припустилося помилки. Представник посольства Валерій Коннов запевнив, що цю помилку виправлять і пам’ятники якнайшвидше приведуть до вигляду, що відповідатиме історичним обставинам.

    У Росії, де останніми роками запроваджується культ вшанування перемоги радянських військ над нацистами під час Другої світової війни, справжня й вигадана (на кшталт «георгіївських стрічок») символіка Червоної армії широко використовується з пропагандистською метою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости