ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Закарпаття обговорили актуальні питання безпеки праці (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Закарпатські лісівники повідомляють...

    З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці для провідних спеціалістів лісового господарства Закарпаття провели семінар-нараду вчора, 20 травня.

    Окрім того, в рамках семінару запрошеним працівникам було презентовано діяльність ДП «Перечинське ЛГ», роботу промислової площадки підприємства та лісосіки кварталу 22, виділ 16 урочища «Шиповець», Порошковського лісництва.

    На заході були присутні керівник Перечинської РДА Віктор Оліфер, заступник начальника ЗОУЛМГ Василь Кий, директор ДП «Перечинське ЛГ» Ярослав Кополовець, голова облради голів профкомів працівників ЛГ Валерій Федурця, представники ТУ Держпраці в Закарпатській області, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів та охорони праці Омелян Бровдій, головні інженери й провідні спеціалісти з охорони праці та цивільної оборони.

    Під час семінару обговорені актуальні питання безпеки праці, поліпшення умов праці, профілактики виробничого травматизму, а також результати роботи підприємств Закарпатського управління лісового та мисливського господарства в цьому напрямку.

    Відзначалось, що від початку року на заходи з охорони праці Закарпатського ОУЛМГ витрачено понад 3 мільйони гривень, що у розрахунку на одного працівника становить по 958 грн. Підприємства мають дозволи Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. А в 2016 році на підприємствах управління проведено наглядовий аудит з лісової сертифікації стандарту FSC та більшість підприємства отримали позитивний висновок, в тому числі що стосується дотримання вимог Кодексу з безпеки праці у лісовому господарстві Міжнародної організації праці ILO.

    На забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, та засобами індивідуального захисту в загальному по підприємствах витрачено 1 мільойни 400 тисяч гривень. На проведення обов’язкового попереднього і позапланового медичних оглядів майже 160 тисяч гривень.

    Стосовно стану охорони праці на підприємствах галузі було відзначено зменшення кількості випадків травмування у 2016 році у порівнянні з 2014-2015 роками, проаналізовано обставини, причини й наслідки нещасних випадків на виробництві та найхарактерніші порушення вимог охорони праці, які виявлено під час здійснення відомчого контролю на підприємствах галузі. До прикладу, у 2014 було зафіксовано 6 нещасних випадків, у 2015 – 2 випадки, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору