ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Йосип Борто: Угорщина надасть закарпатцям 65 млн євро безвідсоткових кредитів

    28 березня 2024 четвер
    107 переглядів
    Перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто.

    Інтерв’ю з першим заступником голови Закарпатської облради Йосипом Борто.

    – Як представник КМКС – Партії угорців України ви робите все можливе, щоб залучити на Закарпаття допомогу Угорщини. А чи бачите якісь серйозні проблеми в житті угорської громади нашого краю?

    – У поліетнічному Закарпатті в нацменшин якихось конфронтацій із титульною нацією нема. Тут люди живуть дружно понад тисячу років, і розпалити між ними ворожнечу важко, але я не кажу, що неможливо. У принципі, місцеві угорці задоволені своїм становищем, хоча й прагнуть імплементації європейських прав нацменшин – ми ж ідемо в Європу.

    Йосип Борто стверджує, що зараз секретаріат Міністерства національної політики Угорщини спільно з «Дизайн Терміналом» проводять діловий тур по Карпатському басейну.

    - Перебуваючи в Берегові, представник уряду Угорщини повідомив про виділення Україні 6,5 млн євро безповоротної допомоги в галузі туризму й підприємництва, а ще – безвідсоткового кредиту на суму 65 млн євро. Уже в червні оголосять відповідні гранти, аби молоді підприємці Закарпаття могли розвивати свій бізнес і створювати нові робочі місця.

    Мирослава Галас.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору