ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Брюсселі достойно представлено Закарпаття, як родзинку України та перспективний інвестиційний регіон

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    Михайло Рівіс взяв участь у шостих щорічних зборах EGTC

    Цієї середи, 20 квітня, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс взяв участь у шостих щорічних зборах EGTC Платформи Комітету регіонів ЄС, які відбулися у столиці Бельгії – Брюсселі. Йшлося про влив Шенгенської кризи на прикордонне співробітництво.

    Українську делегацію також представляли голова наглядової ради Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА, керівник облради VІ скликання Володимир Чубірко та заступник директора ЄОТС ТИСА Юдіта Євчак.

    Офіційна делегація від Закарпаття прибула на запрошення Раффаеле Каттанео, голови Комісії з питань територіального зближення та бюджету ЄС. Цьому посприяли наші угорські партнери, зокрема, голова Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак та директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне Цап.

    Модераторами зборів були: голова Комісії з питань територіального зближення та бюджету ЄС, політичний координатор Платформи EGTC Комітету регіонів ЄС Раффаеле Каттанео, Єврокомісар з питань регіональної політики (Румунія) Коріна Крету, голова РЕГІ комітету Європарламенту, доповідач з питання «Європейського територіального співробітництва – передової практики і новаторських заходів» Іскра Михайлова.

    До учасників поважного зібрання звернувся й очільник Закарпатської облради, співголова ЄОТС ТИСА Михайло Рівіс, який достойно презентував наш край як родзинку України та перспективний інвестиційний регіон.

    - Маємо надію, що через новостворений проект EGTC Тиса нам вдасться розбудувати багатонаціональне Закарпаття до рівня тих, які зуміли розбудувати наші угорські, словацькі, польські, румунські сусіди, з якими у нас не тільки спільні кордони, а й теплі, щирі стосунки та успішна співпраця, – наголосив Михайло Михайлович та додав: – Сьогодні ми тут, бо віримо, що на нашій землі настане мир, що ми будемо у великій європейській родині будувати своє майбутнє разом. Що ціна, заплачена за свій європейський вибір, а вона була надто високою, не була марною.

    Закарпатська делегація провела низку зустрічей, зокрема, з постійним представником України при ЄС Точицьким Миколою та фахівцями представництва України в ЄС. Відтак отримано повну підтримку об’єднання «Тиса» як першого пілотного проекту кооперації європейського зразка. За словами Володимира Чубірка, «представляючи EGTC «Тиса», ми де-факто стали членами європейського клубу».

    У ході роботи зборів EGTC Платформи Комітету регіонів ЄС окреслено плани на 2016 рік. Зокрема, презентовано ЄОТС в ЄС і концептуальної програми розвитку та євроінтеграції Закарпаття, а також обговорено візит Президента Комітету регіонів Маркку Марккули до Закарпаття.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору