ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Загниваюча" європейська Польща ввела безкоштовний проїзд в громадському транспорті вже в 50 містах (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    91 переглядів
    Ще десять міст уже працюють над ліквідацією квитків

    Частково або повністю безкоштовний громадський транспорт уже впровадили в 50 польських містах, ще десять уже працюють над ліквідацією квитків.

    Про це повідомляє «Радіо Польща».


    Деякі міста ввели безкоштовний проїзд для всіх (Голенюв, Косьцежина, Люблін, Польковіце, Томашув-Мазовецький, Єленя Гура), деякі – тільки для безробітних (Жешув, Радом, Гданськ, Красник), деякі – тільки для окремих маршрутів (Жори, Кельце, Легьоново, Лазіска-Гурне), деякі – для інвалідів (Люблін), деякі – для молоді до 22-х років (Колобжег) тощо.


    У Кракові, наприклад, згідно з рішенням міської ради, з нового навчального року учні молодших класів будуть їздити в автобусах і трамваях безкоштовно. Незважаючи на те, що місту щорічно це буде коштувати 2,7 млн злотих (майже 19 млн грн), депутати хочуть, щоб наступного року такі пільги охопили також учнів гімназій.



    Крім того, водії автомобілів у дні, коли над містом з’являється смог, можуть (з посвідченням водія) безкоштовно користуватися громадським транспортом.


    Експерти вважають, що ліквідація квитків, з одного боку, –гарна ідея, тому що популяризує дешевий і більш екологічний громадський транспорт, але це вигідно тільки для малих міст. У великих це може бути економічно невиправдано, оскільки після введення безкоштовного проїзду може різко зрости кількість пасажирів, що призведе до необхідності збільшення автопарку.


    «Громадський транспорт повинен бути сучасним і привабливим, щоб переконати жителів менше користуватись автомобілем. Але, коли транспорт стане безкоштовним, це вимагає великих грошових вкладень в інфраструктуру, що дуже нелегко профінансувати», – зазначає співробітник порталу transport-publiczny Якуб Климкевич.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Тепер, отримати польський паспорт на Західній Україні - "раз плюнути"! Як скористатися українцям пільгами, що ухвалив польський сейм?! (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору