ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порошенко шокований результатами референдуму в Нідерландах

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Порошенко прокоментував попередні результати референдуму в Нідерландах

    Порошенко прокоментував попередні результати референдуму в Нідерландах

    На думку голови держави, результати не зупинять євроінтеграцію України.

    Референдум стосовно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який відбувся у Нідерландах, має виключно консультативний характер. Про це заявив у коментарі президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави.

    Порошенко висловив подяку всім, хто проголосував за Україну та брав участь у агітації.

    «Я дякую кожному, хто проголосував «за», а це сотні тисяч прихильників України. Я дякую всім, хто брав участь у популяризації України в Голландії, а це є і політики, і волонтери, і зірки спорту та культури», – зазначив він.

    Президент нагадав, що вирішальне слово залишиться за урядом Нідерландів.

    «Водночас хочу наголосити, що цей референдум, згідно з Конституцією і законодавством Нідерландів, має виключно консультативний характер. Отже, тепер слово за Урядом, Парламентом, політикумом Голландії», – додав він.

    За словами Порошенка, референдум не створить перешкод євроінтеграції України «стратегічно».

    «Упевнений, що стратегічно ця подія не є перешкодою на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що незважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це – шлях до модернізації Української держави і зміцнення її незалежності. Наголошую – ми не звернемо зі шляху євроінтеграції. Україну, як і свободу, не спинити», – наголосив президент.

    Окрім того, він зазначив, що організатори референдуму мали на меті підірвати загальноєвропейську єдність.

    «Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не є Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це є атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить та дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму», – заявив голова держави.

    Як повідомлялося, 6 квітня у Нідерландах проходив референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. Остаточних результатів референдуму варто чекати до 12 квітня. Цей референдум не має обов’язкового характеру.

    За інформацією екзит-полу, ратифікацію угоди з Україною підтримали 36% виборців. Проти угоди про асоціацію проголосувало 64% виборців. Щодо інформації про явку виборців, то спочатку йшлося про 29%, однак згодом компанія, яка проводила екзит-пол, уточнила дані, заявивши, що явка сягнула 32%. Референдум вважається таким, що відбувся у разі яквки щонайменше 30% виборців.

    Нагадаємо, раніше МЗС прокоментувало шокуючі результати референдуму в Нідерландах щодо асоціації ЄС з Україною

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости