ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати облради — за спеціальний економічний статус Закарпатської області (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    Депутати підтримали спеціальний економічний статус Закарпатської області

    Сьогодні відбулося чергове пленарне засідання третьої сесії обласної ради. У ній взяли участь 52 депутати крайового парламенту.

    Відомо, що новий регламент роботи обласної ради передбачає формування порядку денного на весь сесійний період. Кожне затверджене питання розглядається на пленарних засіданнях по мірі його підготовки в профільних комісіях.
    Під час обговорення порядку денного сесії депутат, член фракції "Єдиний центр" Віктор Русин запропонував внести до порядку денного третьої сесії обласної ради питання про створення робочої групи для розроблення законопроекту «Про спеціальний економічний статус Закарпатської області».
    — Нині багато підприємств сплачують податки та інші платежі за межами Закарпатської області, що виводить з регіону величезні кошти, — аргументував свою позицію Віктор Русин. — Ці кошти могли б бути спрямовані в обласний бюджет і сприяти розвитку економіки, вирішенню соціальних проблем краян. Пропоную внести це питання в порядок денний сесії та розглянути його на одному з найближчих пленарних засідань».
    Пропозиція Віктора Русина отримала підтримку всього депутатського корпусу. Депутати вирішили, що питання спеціального економічного статусу є вкрай важливим. Дехто навіть вважає, що йому не має альтернативи, іншого варіанту врятування економіки в нинішніх умовах просто не існує.
    У коментарі UA-Reporter.com голова фракції «Опозиційний блок» Олександр Ледида зауважив: «У випадку надання області спецстатусу Закарпаття має можливість значно поліпшити фінансування будівництва доріг, соціальних закладів. Справа в тому, що сьогодні більшість податків і зборів з області спрямуваються до столиці; наш край оминають митні платежі, він не розпоряджається земельними та лісовими ресурсами тощо. А отже, зміни в законодавстві назріли, і їх треба приймати невідкладно.
    Цієї ж думки дотримується і голова обласної ради Михайло Рівіс: «Я проти того, аби в Києві розпоряджалися надрами Закарпаття і без згоди депутатів та позиції громадськості приймали рішення».
    Третя сесія облради триватиме до середини червня і складатиметься з кількох пленарних засідань.

    Іван ЦІРИК
    Фото автора

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору